Actualitate

LOVITURA la DNA: Procurorul-sef adjunct, omul Laurei Codruta Kovesi, a demisionat

Publicat: 19 mart. 2019
1

Marius Iacob, procurorul-sef adjunct al DNA, a demisionat din functie. Decizia acestuia vine dupa ce ieri ICCJ a dat dreptate Inspectiei Judiciare si a decis sanctionarea disciplinara a lui Iacob cu "avertisment".
Potrivit legii, sanctiunea disciplinara atrage demiterea din functie, insa Marius Iacob nu a mai asteptat ca ministrul Justitiei sa propuna revocarea. Cel mai probabil, Iacob se va intoarce la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, unitate la care a activat anterior numirii in functia de conducere la DNA.

Marius Iacob, "locotenentul" Laurei Codruta Kovesi, sanctionat disciplinar de Inalta Curte pentru incalcarea Ordinului Procurorului General
Inalta Curte de Casatie si Justitie a intors ieri decizia Sectiei pentru procurori a CSM si in cazul actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva procurorului sef adjunct al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Marius Iacob. El era acuzat de IJ ca a delegat un procuror sef serviciu, respectiv pe Carmen Simona Ricu, sa reprezinte DNA intr-un proces care avea ca obiect suspendarea ordinului prin care procurorul Mihaiela Moraru Iorga a fost suspendata din DNA. Atat Marius Iacob, cat si Simona Ricu au fost sactionati cu "avertisment".
In dosarul in care s-a pronuntat ICCJ, Iacob este acuzat de Inspectia Judiciara ca a incalcat mai multe dispozitii, delegand un procuror sef serviciu, respectiv pe Carmen Simona Ricu, sa reprezinte DNA in procesul civil avand ca obiect suspendarea ordinului prin care procurorul Mihaiela Moraru Iorga a fost suspendata din DNA.

Adauga un comentariu