National

Lovitura neasteptata primita de Iohannis chiar de la Ciolos. Nici acum nu ii va cere DEMISIA?

Publicat: 10 iun. 2016

Bugetarii vor avea salariile majorate din luna august a acestui an potrivit proiectului de OUG al Guvernului, care arata ca cel mai mic salariu va fi de 1.250 de lei pentru functionarii cu studii medii si generale, iar cel mai mare de 15.000 de lei pentru presedintele Romaniei. Astfel, dupa aproape un an, salariul lui Klaus Iohannis, marit prin ordonanta de Gabriel Oprea, va scadea semnificativ, de vreme ce indemnizatia presedintelui, fusese stabilita la 21.540 lei.

Potrivit proiectului de act normativ, venitul personalului platit din fonduri publice salariul este alcatuit din salariul de baza corespunzator functiei, solda de functie sau salariul de functie, indemnizatia de incadrare, indemnizatiile lunare precum si compensatii, indemnizatii, sporuri, majorari, prime si premii in functie de categoria de munca.

Citeste si Nu sunt bani pentru mariri de salarii dar s-au gasit milioane de euro pentru 128 de masini noi pentru SPP

Conform proiectului de Ordonanta de Urgenta, ce ar urma sa intre in vigoare de la 1 august 2016, prevede ca presedintele Romaniei va avea un salariu lunar brut de 15.000 de lei iar Patriarhul va incasa o indemnizatie lunara de 13.706 lei.

Aceeasi suma, de 13.706 lei, va fi incasata ca venit lunar si de presedintii celor doua camere ale Parlamentului, dar si de premierul tarii, se noteaza in proiectul de act normativ.

Ministrii si consilierii prezidentiali vor avea un venit lunar brut de 12.124 de lei, se arata in document, iar senatorii si deputatii vor fi platiti cu 10.150 de lei.

Citeste si Nu avem bani de salarii, dar AVEM pentru AVION PREZIDENTIAL

Potrivit proiectului de act normativ, un profesor universitar cu peste 25 de ani vechime poate ajunge la un salariu de baza de 5.339 de lei iar pentru unul cu pana la 10 ani vechime indemnizatia salariala lunara va fi de 4.084 de lei.

In cazul dascalilor din invatamantul preuniversitar salariile vor fi intre 1.700 si 3.400 de lei, iar pentru un consilier de probatiune cu pana la cinci ani de experienta indemnizatia va fi de 4.493 de lei, se arata in proiect.

Pentru medicii primari salariile vor fi intre 2.832 si 3.526 de lei in timp ce pentru medicii stagiari indemnizatiile vor fi cuprinse intre 1.479 si 1.842 de lei, se mai noteaza in document.

Citeste si Livia Stanciu, numita de Iohannis la Curtea Constitutionala in schimbul rezolvarii dosarului „Casa pierduta din Sibiu”

Dupa data de 1 august 2016, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, alaturi de Ministerul Finantelor Publice vor elabora normele de aplicare a ordonantei de urgenta, care vor fi publicate in Monitorul Oficial. Ordonanta se va aplica pana la intrarea in vigoare a unui nou act normativ privind salarizarea personalului din institutiile publice.loading...

Adauga un comentariu