Titlurile zilei

Lovitură pentru afaceriștii italieni din spatele cunoscutului restaurant „Romeo e Giulietta”, din centrul Iașului. Toate bunurile companiei au fost puse sub sechestru

Publicat: 23 nov. 2020
Afaceriștii italieni din spatele restaurantului
Firma Piacere Italiano SRL care a administrat restaurantul "Romeo e Giulietta" din centrul Iașului are toate bunurile sub sechestru

Autoritățile fiscale dau o lovitură puternică afaceriștilor italieni din spatele firmei care a deschis cunoscutul restaurant „Romeo e Giulietta”, situat în zona centrală a Iașului. Din cauza datoriilor, Direcția de Finanțe Publice Iași a băgat în insolvență compania controlată de către Daniele Tolini, împreună cu frații Diego și Nicola Begalli. Cu toate bunurile firmei Piacere Italiano SRL aflate sub sechestru și cu un scandal iscat între asociații italieni, Direcția de Finanțe Publice Iași încearcă acoperirea prejudiciului creat de cei trei oameni de afaceri italieni

Autoritățile fiscale încearcă să acopere prejudiciul creat de cei trei afaceriști italieni care au deschis cunoscutul restaurant „Romeo e Giulietta” situat în zona zero a orașului, mai precis în Piața Unirii din Iași. Controlată de Daniele Tolini împreună cu frații Diego și Nicola Begalli, SC Piacere Italiano SRL are conturile blocate din cauza datoriilor neachitate către instituțiile statului, iar din acest motiv compania a fost băgată în procedura de insolvență pentru a fi reorganizată, fără succes însă. Așa s-a ajuns ca, în momentul de față, bunurile companiei SC Piacere Italiano SRL prin care a fost deschis restaurantul „Romeo e Giulietta” să fie puse sub sechestru.

De vânzarea acestora se ocupă lichidatorul judiciar Omega SPRL, care trebuie să valorifice toate bunurile Piacere Italiano SRL. Este vorba în special despre echipamente precum baruri complete, frigidere pentru înghețată, vitrine de înghețată, mașini profesionale de înghețată, congelatoare, precum și multe alte bunuri aflate în patrimoniul companiei folosite în activitatea de HoReCa. Bunurile sunt depozitate la parterul și subsolul sediului din Piața Unirii 2.

Au vrut să închidă firma Piacere Italiano SRL înainte să se plătească datoriile, dar nu au reușit

Omega SPRL a încercat scoaterea din insolvență a Piacere Italiano SRL în luna mai 2020, deși compania încă mai avea de achitat o sumă de 553.070 lei către instituțiile statului, însă judecătorul sindic s-a împotrivit deoarece s-a descoperit faptul că mai sunt bunuri care pot fi valorificate și care erau folosite de Piacere Italiano SRL înainte de intrarea în procedura de insolvență de acum 4 ani.

„Respinge propunerea lichidatorului judiciar Omega SPRL privind închiderea procedurii insolvenței debitorului SC Piacere Italiano SRL. Acordă termen pentru continuare procedură pentru când lichidatorul judiciar va întocmi raport de activitate care va cuprinde și mențiuni privind situația bunurilor mobile ce fac obiectul procesului-verbal de inventar din 23.03.2016, ulterior datei de 01.06.2016”, se arată în pronunțarea magistraților de la Tribunalul Iași.

Următorul termen în acest dosar a fost fixat pe data de 16.02.2021.

Afaceriștii italieni s-au certat între ei și au vrut să se excludă din firmă

Asociații italieni ai companiei aflate în insolvență, Daniele Tolini și frații Diego și Nicola Begalli, au intrat în conflict, în sensul că familia Begalli a încercat să îl excludă din afacere pe Daniele Tolini, care ocupă totodată și funcția de administrator cu 50 la sută din Piacere Italiano SRL. Conflictul dintre asociați a rămas deschis, iar o perioadă, în interiorul restaurantului „Romeo e Giulietta” din Piața Unirii, nr. 2 au fost eliberate bonuri pe firma INN Italia SRL, controlată de Liliana Carmen Blaj. De precizat faptul că Liliana Carmen Blaj este cunoscută ca fiind o parteneră de afaceri a italianului Daniele Tolini, care mai controlează printre altele și firma In.E.Co. Innovation Engineering Consulting SRL cu sediul în localitatea Breazu, la fel ca și INN Italia SRL.

Comentarii
  • Fără mită serioasă la primărie acești verosi cârnațari nu obțineau în veci spațiu în centrul Iasiului. A urmat evaziunea fiscală, apoi cearta între ei dovadă că nimic nu e durabil pe necinste și furt. Acum Primăria Iași ar trebui să plătească paguba.

  • Din anii 60 aici era magazinul Unic. Un magazin unic în Iași prin înalta calitate a produselor vândute. Poate se va ajunge odată să răspundă cei ce au nenorocit un oraș cu întreaga lui industrie prosperă.

  • Astăzi în centrul Iasiului găsești crâșmă lângă crâșmă, bodega lângă bodega și farmacie lângă farmacie. Primarii Iasiului se aleg pe viață, devin putred de bogați apoi lasă averea la sugarii lor și nimeni nu dă cu ei de pământ.

  • Astăzi în centrul Iasiului găsești crâșmă lângă crâșmă, bodega lângă bodega și farmacie lângă farmacie. Primarii Iasiului se aleg pe viață, devin putred de bogați apoi lasă averea la sugarii lor și nimeni nu dă cu ei de pământ.

  • Cele mai defectuase lifturi sau montat la Iasicon Tower , 4 lifturi de firma care se strica la fiecare 2-3 luni reparatiile fiind de ordinul zecilor de mii de lei…..Rusine! In 5 ani le am mai platit odata.

  • se va fugi masiv din tara asta e situatia multi lucrau in domeniul HORECA, SE VA FUGI MASIV DIN TARA DE FOAME DE SARACIE, UNDE MAI ESTE LOC PENTRU ROMANI CA TOATE TARILE SINT PLINE peste tot puzderie de romani, puzderie , puzderie,cersetori romani pe strazi daca nu gasesc munca afara sau se apuca de furat pana beneficiaza de ajutoare sociale in alte tari 700 euro pe luna si locuinte sociale cei cu copii

Adauga un comentariu