Fotbal intern

Lovitura pentru arbitrii romani: baremurile le-au fost injumatatite!

Publicat: 16 ian. 2012

Adunarea Generală Extraordinară a Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) a stabilit luni că nu se vor aduce arbitri străini la meciurile din Liga I.

Se va apela la cavaleri ai fluierului de peste hotare doar în cazul în care arbitrii romani vor strica mai mult de 10 meciuri în primele cinci etape din partea a doua a campionatului.

Adunarea Generală a decis să reducă baremurile arbitrilor cu mai mult de jumătate, de la 5.400 de lei net pe meci, ajungandu-se la 2.500 lei net.

Dumitru Dragomir, preşedintele LPF, a explicat că starea economică actuală a ţării şi situaţia grea a cluburilor nu mai permite să se dea baremuri atat de ridicate.

In schimb, baremurile observatorilor nu se reduc deocamdată, dar dacă observările se vor face pe nepotisme şi interese atunci se va proceda şi la reducerea acestor baremuri.

LPF a cerut Federaţiei Romane de Fotbal ca niciun membru al Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) care are rude de gradele 1, 2 şi 3 în fotbal să nu mai deţină funcţii.

Dumitru Dragomir a precizat că se vor considera meciuri stricate de către arbitri cele în care se acordă eliminări gratuite, lovituri de al 11 metri eronate, goluri acordat sau neacordate în mod eronat.loading...

Adauga un comentariu