Sport

Lovitura pentru campioni! Andrei Prepelita pleaca de la Steaua pe un salariu urias

Publicat: 15 mai 2015

Echipa Stelei construita în urma cu trei ani de Laurentiu Reghecampf devine doar o frumoasa amintire pentru fanii din Ghencea. Multi dintre titularii de atunci au fost transferati în strainatate, iar ultimul nume propus pentru export este mijlocasul Andrei Prepelita (29 de ani). De patru ani la Steaua, Prepelita a fost adus de la Universitatea Craiova si a fost mai mereu o varianta excelenta de rezerva, gratie polivalentei sale. A jucat mijlocas dreapta, mijlocas defensiv, fundas dreapta si mijlocas ofensiv, dar Costel Gâlca i-a oferit o vitala stabilitate, care i-a permis lui Prepelita sa se afirme ca mijlocas la închidere, în absenta lui Bourceanu.

Dar disensiunile cu sefii clubului l-au determinat sa accepte oferta turcilor de la Konyaspor, pentru care va juca din vara, conform informatiilor Gazetei Sporturilor. Evaluat la suma de doua milioane de euro, Prepelita va deveni coechipier cu Torje, Marica si Felgueiras, pentru ca ar fi acceptat deja oferta alb-verzilor antrenati de Aykut Kocaman. Contractul sau cu Steaua va expira în iunie.

În aceasta primavara, dupa ce negocierile pentru prelungirea angajamentului au esuat, patronul Gigi Becali a vrut sa-l scoata definitiv din lot pe Prepelita, iar Costel Gâlca nu l-a folosit împotriva Rapidului, în prima etapa a returului, când stelistii au pierdut în Ghencea, 0-1. Episodul l-a deranjat foarte mult pe fotbalist, care nu s-a simtit niciodata apreciat cu adevarat la Steaua.

Având în vedere ca va ajunge în Turcia din postura de fotbalist liber de contract, Prepelita va primi de la Konya si o prima de instalare, în completarea salariului lunar de 40.000 de euro. Mai precis, el va primi circa 480.000 de euro anual, fara prime de joc si de obiectiv.

3 trofee a câstigat Prepelita pâna acum cu Steaua: doua titluri de campion si o Supercupa
13.000 de euro lunar este salariul lui Prepelita la Steaua. La Konyaspor va avea 40.000 euro
25 de meciuri, 5 goluri si o pasa decisiva a contorizat Prepelita în Liga 1, în acest sezonloading...

Adauga un comentariu