Titlurile zilei

Lovitură pentru Maricel Popa, șeful CJ Iași! O combinație cu 120 de camioane de balast la Primăria Țibana a ajuns la DNA Iași. Banii publici s-au scurs de la partid pentru campania electorală – DOCUMENT EXPLOZIV

Publicat: 19 sept. 2020
Maricel Popa, șeful CJ Iași, a direcționat bani publici pentru campania lui Gheorghe Rotaru, de la Primăria Țibana, cazul fiind instrumentat acum de DNA Iași în urma unei sesizări
Un contract derulat de Primăria Țibana, condusă de Gheorghe Rotaru, în care este implicat și Maricel Popa, șeful CJ Iași, a ajuns la DNA Iași

Maricel Popa, șeful Consiliului Județean Iași, a ajuns din nou în vizorul procurorilor anticorupție de la DNA. După dosarul cu Poșta Română SA pentru un spațiu din Bulevardul Chimiei, șeful CJ a ajuns în vizor și pentru o combinație făcută cu primarul Gheorghe Rotaru, din comuna Țibana. Consiliul Județean Iași a direcționat fonduri pentru achiziția a 120 camioane de balast în localitate, însă banii au fost folosiți pentru campania electorală a PSD Iași, partid condus de Maricel Popa

Maricel Popa, șeful CJ Iași, a intrat din nou în vizorul procurorilor anticorupție de la DNA Iași. După dosarul cu Poșta Română SA pentru un spațiu din Bulevardul Chimiei, șeful CJ a ajuns în vizor și pentru o combinație făcută cu primarul Gheorghe Rotaru, din comuna Țibana. În plină campanie electorală pentru alegerile locale 2020, Maricel Popa dovedește că este disperat după un nou mandat. A ajuns să dea bani din fondurile județului către comunități- bani care sunt, însă, folosiți în campania electorală a primarilor.
Consiliul Județean Iași a direcționat la începutul lunii august 2020 fonduri pentru achiziția a 120 camioane de balast în localitate. CJ a dat 238 mii lei către Primăria Țibana, însă, o parte din acești bani au fost folosiți pentru campania electorală a PSD Iași.

Bani descoperiți în biroul primarului Gheorghe Rotaru. Banii lichizi nu au fost justificați de Primăria Țibana

Cazul a ajuns la Direcția Generală Anticorupție (DGA) Iași în urma unei sesizări venite din localitate. Primăria Țibana a pierdut sediul administrativ în urma unei decizii a instanței. Astfel, primăria s-a mutat într-un bar, unde plătește, lunar, o chirie de 3.000 euro. Birourile din vechiul sediu au fost sigilitate de executor, moment în care s-au găsit, într-un sertar, circa 100.000 lei. Suma ar reprezenta o parte din banii de la Consiliul Județean Iași, care sunt folosiți în campania electorală de primarul Gheorghe Rotaru. De altfel, acesta a susținut că e vorba de bani de campanie. Primarul nu a recunoscut nici ancheta procurorilor.

„Nu am auzit nimic de așa ceva. Nici de DNA, DGA, ci doar de executor. Procurorii nici nu au ce sechestra. Aveam bani în sertar, dar era cotizația noastră la partid. Primarul dă 5.000 lei, iar consilierii câte 3.000 lei. Sunt bani de campanie, nu altceva”, a menționat primarul Gheorghe Rotaru.

Scandal în comuna Țibana, controlată de omul lui Maricel Popa. Procurorii au intrat pe fir

Primarul Gheorghe Rotaru nu a avut cum să justifice suma găsită în sertar și nici unde au dispărut cele 120 camioane de balast. În aceste condiții, Direcția Generală Anticorupție (DGA) a demarat o anchetă, iar procurorii au arătat, negru pe alb, că sesizările se confirmă și că omul lui Maricel Popa, șeful CJ Iași, a comis nereguli.

„Verificările efectuate au reliefat faptul că aspectele sesizate cu privire la posibile ilegalități în legătură cu achiziționarea de către comuna Țibana, la începutul lunii august 2020, a unei cantități de produse de balastieră, se confirmă. De asemenea, toate celelalte aspecte de posibile ilegalități săvârșite de către primarul Gheorghe Rotaru, în exercitarea funcției sale, așa cum au fost sesizate, se confirmă”, se arată în adresa DGA Iași.

Scandalurile în Primăria Țibana sunt la ordinea zilei. Recent, Primăria a dat alimentele de la Uniunea Europeană în campania electorală pentru alegerile locale 2020.

Dosarul a fost preluat de DNA Iași. Maricel Popa, șeful CJ Iași, tremură din nou după combinațiile făcute

Dosarul cu fondurile de la CJ Iași a fost direcționat zilele trecute către DNA Iași pentru ca ancheta să poată fi demarată. Totul a plecat de la Maricel Popa, șeful CJ Iași, cel care se folosește de banii publici pentru a-i direcționa în campania electorală din județ. „S-a întocmit proces-verbal de sesizare din oficiu sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu și conflict de interese. Procesul verbal de sesizare din oficiu, anterior-menționat, s-a înregistrat la unitatea noastră în evidența lucrărilor penale sub nr. 2663733, din data de 16.09.2020, și a fost înaintat spre competenta soluționare a Direcției Naționale Anticorupție- Serviciul Teritorial Iași”, se mai arată în adresa respectivă.

Comentarii
 • Primarul comunei Tibana Gheorghe ROTARU a mutat sediul primăriei la barul LaTANASA, plătește 15 euro/mp , fiindcă a inchiriat si terenul ce il deține , pentru Parcarea Primăriei. In vechiul sediu chiria era mai mica , Adica 9 euro/mp. dar jigodia nu mai putea închiria primăriei, propriu teren.

 • O sa se faca dreptate, nu e corect ca din cauza acestui specimen, acestui incult Dl Rotaru , o comunitate sa sufere si el sa prospere, din cauza nenorocitului nu s-au luat salariile , lui ii convine ca sta pe saltele de bani dar noi micii functionari care tragem de bani de la un salar la altul … nu vreau sa mai avem in primarie asa natie de prost , totul trebuie schimbat de la primar si consilieri , secretarul , asta s-a imbogatit peste noapte , a cumparat 4 masini si apartament in cateva luni , oare de unde? A dar stati ca el face achizitiile pentru Primarie , oare o fi de acolo? Totul trebuie curatat de la radacina , aici miroase a spagaraie , e coruptie pana in maduva oaselor , dar pana la urma Justitia invinge. Bravo pentru cei din DGA , DNA , PROCURORI si JUDECATORI ai dreptatii si-au facut meseria fara sa tina cont de interventia politicului

 • La puscarie si cu Ovidiu care face favoruri si trafic de influenta, isi face serviciul dupa cat primeste la buzunar.
  De ce o avantajezi pe taratura aia de Andreea Buzdugan Marinet de la Garbesti cand stii bine ca abuzeaza copiii, ii neglijeaza, ii bate, ii lasa cu matusi-sa si ea pleaca la golani pe la Runc, pe la Lunguletu cu cumnat-su Fanel cu care a facut si copii? De ce ai trecut-o pe lista sa-i dea fundatia bani si pachete cand stii ca primeste bani de la canadieni pentru copilul promis sa-l vanda inca de cand era gravida? Ai primit si tu de la canadieni la buzunar de ii faci rapoarte favorabile? Nu mai sunt copii saraci in sat sa-i dai pe lista la fundatie si ii pui pe ai ei cand ea are bani in cont ca a aratat extras de mii de euro la Protectie. De unde cand ea traieste din alocatii? O sa infundati puscaria, lichelelor. O sa va iasa banii pe nas.

 • Aceste comentarii se dovedesc o comoara pt.anticoruptie. Dna și poliția,SRI are,trebuie sa și angajeze oameni pt monitorizarea tuturor comentariilor din ziare. Hai ,la lucru,domnilor detectivi!

 • Sunt fiica unei functionare din primarie( bar) , am o intrebare pt dl Rotaru , cum de a reusit sa vanda un teren din comuna cu 50000 de euro, apare pe declaratia de avere, dar nu apar casele , depozitul de materiale de constructie pe care il detine , cum ati putut fura atat ?

 • Primarul si Laurentiu Mihalceanu fac trafic de influenta la EON, tin cu infractorii pentru voturi. La puscarie cu voi, infractorilor ce sunteti. In curand o sa dati cu subsemnatul la Politie, dar nu acolo la Cojocaru unde puneti vorba sa-i lase in pace pe infractorii cercetati.

 • Maricica ai mare dreptate, dar trebuie luati la intrebari si consilieri , spurcatul ala de pitic spita valerica , e un cacat de om
  , mari smenuri a facut cu primaul , frate-su danut a avut de tras si a platit pentru ce a facut , mici gainarii pe langa ce a furat primarul cu consilierii , a aranjat copii pe viata , vile , terenuri ,bani garla , sunt cu nasul pe sus si in viata lor nu au muncit niciodata , ar trebuii sa se faca cercetari dar nu de politisti din zona ca sunt toti cu primarul

 • Ce concluzie sa trag eu din asta , ca nici saptamana viitoare nu luam ajutoarele pentru rechizite, astea cu alimente s-au dus la primar acasa ca anul asta nu le-am primt , eu cred ca rabdarea oamenilor e pusa la incercare , o sa merg la barul care a ajuns primarie si nu plec fara bani . Rusine !!!!

 • Ai dreptate Ilie Palie. Ovidiu o sa-si caute de munca in curand. A favorizat kurveta aia de Marinet de la Garbesti care isi permite saplateasca masina cu sofer sase plimbe la iasi si pe la golani prin satele vecine (stie el Stavarache cati bani a mancat de la ea) si Ovidiu o acopera si ii da ajutoare. Toatavara a lasat copii de izbeliste si ea plecat cu cumnatu Fane la Lunguletu si Ovidiu a acoperit-o. Ai papat si tu de la canadieni la care le-a promis ca le vinde din aia 7 copii? Tot satul stie numa tu nu stii? O sa-ti iasa banii pe nas.Si tie si la Mihalceni.

 • Asa e Marine. Tarfeta aia de Andreea de la Garbesti care a prins-o vara-sa Tarancuta cu barbat-su in papusoi traieste din ajutoare de la fundatie datorita lui Ovidiu (o fi bagat-o si el prin papusoi)si din banii de la canadieni. Face imputita poze prin ograda pe la vecina Angela cu porcii si pasarile femeii si le pune pe Facebook ca sunt ale ei. O japita mincinoasa si nespalata. Pute dupa ea, numai figuri pe ea si Primaria ii tine palma.

 • Rotaru , Marcel Popa si Mihalceanu au impartit banii cu oligofrenul de jurist Ciobanu si puscariasul avocat Tomasevschi Sava Dragomir Au dus 10 masini de piatra si au platit 120 de basculante cu balst.

Adauga un comentariu