Actualitate

Lovitura pentru smecherul cu Ferrari! Trebuie sa plateasca cateva milioane pentru ce a facut: „Voi lua 300 de mii de euro despagubiri de la stat”

Publicat: 12 iun. 2019
1

@ Compania ieseana JAD Group a primit o lovitura grea din partea autoritatilor @ Manevrele facute de firma controlata de familia Zlate pentru a scapa de plata datoriilor au fost blocate de interventia autoritatilor fiscale si a firmelor de recuperari creante @ In urma deciziei magistratilor, JAD Group este obligata sa plateasca o suma de 2,5 milioane de lei catre Directia de Finante Publice, iar recuperatorii de creante sunt cu ochii pe conturile societatii, care a fost pusa tert poprit @ De cealalta parte, Lucian Zlate sustine ca trebuie sa primeasca despagubiri de 300 de mii de euro de la statul roman

Intrata in vizorul autoritatilor fiscale, firma ieseana JAD Group primeste lovitura dupa lovitura. Dupa ce a intrat in colaps financiar si bagata in procedura insolventei, compania controlata de familia Zlate a incercat sa evite plata datoriilor catre bugetul statului prin intocmirea unui tabel al creantelor din care nu rezultau datorii catre Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Iasi.

Din acest motiv, autoritatile fiscale au intrat pe fir si au contestat masurile celor de la JAD Group, iar in cele din urma, magistratii au decis ca firma controlata de familia Zlate trebuie sa plateasca o suma de aproape 2,5 milioane lei catre bugetul statului.

"Admite contestatiile formulate de catre reprezentantii creditorului DGRFP Iasi AJFP Iasi împotriva tabelului preliminar suplimentar al creantelor debitorului SC JAD Group SRL, întocmit de catre reprezentantii practicianului în insolventa Express Lichidator IPURL publicat în BPI nr. 21315 din 09.11.2018. Dispune refacerea acestuia în sensul înscrierii în mod concret a creantei în cuantum de 2.477.278 lei, solicitata de catre reprezentantii DGRFP Iasi – AJFP Iasi ca admisa sub conditie rezolutorie si cu rangul de preferinta…", se arata in solutia data de magistratii de la Tribunalul Iasi.

Mai mult, JAD Group a fost pus tert poprit intr-un proces pe care Next Capital Finance si Frankfurter Inkass Gesellschaft mbH il are cu Oana Zlate Straistaru, fiica sotilor Zlate.

Vezi si: EXPLOZIV! Cel mai smecher afacerist din Iasi! Si-a cumparat un Ferrari dupa ce a ajuns in vizorul DIICOT!

Lucian Zlate spune ca trebuie sa primeasca despagubiri de la stat

Lucian Zlate sustine ca nu cunoaste detalii despre datoriile catre DGRFP Iasi si motivul pentru care JAD Group a fost pus tert poprit, insa spune ca trebuie sa primeasca despagubiri de peste 300.000 de euro de la statul roman. "Nu stiu de ce s-a pus poprire si nici despre banii de la Finantele din Iasi. Ce stiu este ca am castigat la Bucuresti si ca trebuie sa primim despagubiri de 300 de mii de euro, plus penalitati de intarziere, pentru ca a fost anulat acel 5 la suta care nu trebuia platit in mod normal", a spus Lucian Viorel Zlate.

Vezi si: Un document exploziv scoate la lumina o golanie de milioane de euro. Fonduri europene servite unor cunoscuti afaceristi

Marea miza a acestui falimental JAD Group SRL sta intr-o finantare europeana in valoare de 64.306.285 lei prin Programul Operational Regional 2007-2013. Investitia presupunea modernizarea unei vechi cladiri industriale din strada Calea Chisinaului, nr. 29 si transformarea sa intr-o structura de sprijinire a afacerilor regionale, la finalizarea lui urmand sa functioneze in imobil 50 de firme, din care 90 la suta IMM-uri, insa banii au fost cheltuiti haotic.

"Constructorul desemnat sa finalizeze proiectul este SC Apetrei Building Construct SRL, societatea care prin Incheierea nr.71/22.03.2017 a Tribunalului Iasi a intrat in procedura insolventei si astfel lucrarile la imobil au fost sistate…Dificultatile intampinate in privinta recuperarii sumelor investite in proiect si folosirii imobilului conform destinatiei finale au condus la inrautatirea situatiei in ceea ce priveste lichiditatile", se mentioneaza in raportul realizat de Express Lichidator IPURL.

Vezi si: Cei mai tari afaceristi din Iasi vor muri de invidie. Tun de milioane de euro din fonduri UE dat doar cu cateva facturi – FOTO

Caracatita de firme in imobilul ridicat cu fonduri europene

Dupa sase ani de procese si peste 70 de termene de judecata, in anul 2016, Tribunalul Iasi a dat sentinta cu privire la devalizarea fostei fabrici Terom Iasi, unul dintre cele mai mari combinate de fibre sintetice. Magistratii au concluzionat ca afacerea a fost pusa la cale de Viorica Zlate, director al combinatului, si fratii Hasan si Ammar Nanna.

Vezi si: Jaful de la Terom nu poate fi reparat din cauza taxelor

Firma JAD Group SRL a obtinut o finantare nerambursabila de la Ministerul Dezvoltarii Regionale prin intermediul Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord-Est (ADR-NE) pentru derularea proiectului care are denumirea "Infiintare structura de sprijinire a afacerilor in vederea valorificarii potentialului material si uman al municipiului Iasi prin modernizare cladire existenta si amenajari interioare".
Directia Judeteana a Finantelor Publice (AJFP) Iasi a trecut la verificari in cazul JAD Group dupa ce firma a solicitat rambursarea sumei de 331.616 lei reprezentand TVA in cazul proiectului din Calea Chisinaului. Dupa verificarile celor de la Finante, s-a stabilit ca firma lui Zlate nu doar ca nu putea sa primeasca acesti bani, ci chiar ar trebui sa mai plateasca in plus statului nici mai mult nici mai putin decat 2.867.320 lei. Inspectorii Fiscului au descoperit nereguli grave, in special TVA dedus pentru un numar de operatiuni fictive. JAD Group a inregistrat ca ar fi platit TVA catre 5 firme care apartin sau au fost administrate in fapt tot de familia Zlate si care au acelasi sediu cu JAD Group, pe Calea Chisinaului, nr. 29: Company LGV, Mohingab Group SRL, RFKI Comercial SRL si Ovis General Construct.

Comentarii
Adauga un comentariu