Secretele istoriei

Lovitura pentru sotul lui Sevil Shhaideh: RETRAGERE CETATENIE si EXPULZARE

Publicat: 04 ian. 2017
3

Se pare ca se pregateste retragerea cetateniei si expulzarea lui Akram Shhaideh, sotul lui Sevil Shhaideh, sustin surse DC News.

Procedura ar fi urmatoarea: Akram Shhaideh va fi prezentat la o instanta care decide sa ii retraga cetatenia, dupa care alte institutii ale statului decid expulzarea, nemaifiind nevoie de o decizie a instantei.

Amintim ca Andrei Tinu, fost vicepresedinte si de presedinte interimar al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, a explicat, pentru DC News, procedura privind obtinerea cetateniei in acest caz.

Andrei Tinu ne-a spus ca, la momentul acordarii cetateniei romane, sotul doamnei Sevil Shhaideh a indeplinit toate conditiile impuse de Legea cetateniei romane, Comisia pentru cetatenie cerand si primind avizele de la toate serviciile secrete (SRI, SIE etc).

„Daca ar fi avut vreo problema, sunt absolut sigur ca domnul Shhaideh nu ar fi devenit cetatean roman. Toate serviciile si-au dat OK-ul. Eram in functie atunci”, a spus Andrei Tinu.

Sevil Shhaideh, respinsa de Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea PSD ALDE ca Sevil Shhaideh sa fie premier fara a da nicio explicatie pe marginea acestui subiect.

„Cand am avut consultari cu partidele politice, PSD si ALDE, care au tinut sa vina impreuna la consultari, mi-au propus-o pe doamna Sevil Shhaideh pentru functia de prim-ministru. Am cantarit cu grija argumentele pro si contra si am decis sa nu accept aceasta propunere”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni. Presedintele nu a spus nici pana astazi care sunt motivele respingerii primei propuneri pentru functia de premier.

Sevil Shhaideh, aviz pozitiv

Sevil Shhaideh, propusa pentru functiile de vicepremier si ministru al Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, a primit, aviz pozitiv din partea comisiilor parlamentare reunite.

Ea a fost audiata de comisiile reunite pentru administratie publica si amenajarea teritoriului si comisia pentru dezvoltare regionala, administrarea activelor statului si privatizare din Senat.

Timp de peste zece minute, membrii comisiilor au dezbatut, cu momente tensionate, procedura de audiere a ministrului propus, dupa care s-a supus la vot. Sevil Shhaideh a primit, in finalul sedintei, 28 de voturi „pentru” si 11 „impotriva”.

Adauga un comentariu