Local

Lovitura sub centura incasata de E.ON! Cateva sute de familii din Iasi au renuntat la contracte. Au gasit o firma la care platesc mai putin

Publicat: 25 oct. 2016
1
@ Dupa ce in ultima perioada tot mai multi ieseni s-au plans de modul in care se desfasoara relatia lor cu E.ON, iata ca o parte dintre ei au renuntat la serviciile firmei nemtesti @ Intr-o singura luna, cateva sute de oameni au renuntat la contractele cu E.ON Romania si a ales un alt furnizor de energie electrica 
 
In ultima vreme, Cotidianul BUNA ZIUA IASI v-a prezentat zeci de cazuri in care iesenii se plangeau de serviciile companiei E.ON. Iata ca, mai multi localnici din comuna Plugari au vrut sa incheie orice fel de socoteala cu firma nemteasca si au renuntat la contracte. Totul s-a intamplat in luna august a acestui an, cand un reprezentat E.ON a mers la Plugari, pentru a reinnoi contractele de furnizare. Socoteala de acasa nu s-a potrivit cu cea din targ, iar reprezentantul E.ON a plecat oarecum cu coada intre picioare.

Localnicii au auzit ca Enel Romania ofera servicii la preturi mai accesibile, de aceea nu au stat prea mult pe ganduri. Drept urmare, aproximativ 50-60 la suta dintre locuitorii comunei au incheiat contracte cu Enel Romania si au renuntat la cei de la E.ON. Si primarul comunei a ales aceasta firma.”Cat timp au detinut monopolul cei de la E.ON, nu am avut de ales, dar odata cu liberalizarea pietei, am ales oferta cea mai buna. Astfel, din luna august, am ales Enel. Pana acum, din cate stiu, aproximativ 50-60 la suta dintre localnici au renuntat la E.ON. Dupa ce am spus ca vreau sa trec la Enel, cei de la E.ON m-au sunat si mi-au propus sa raman la ei si sa platesc acelasi pret ca la Enel, dar nu am acceptat”, a declarat Paul Mursa, primarul comunei Plugari.
 

„Economisesc cam 300 de lei”
 
Localnicii au facut calcule inainte de a renunta la contractele cu E.ON si au ajuns la concluzia ca economisesc 300 de lei pe an. „Am ales si noi ce este mai ieftin. Nu este normal? Tot curent primim si dintr-o parte si din alta, dar la preturi mai mici. Am vazut ca este o diferenta de 8 bani pe kw. Enel ne vinde cu 8 bani mai putin. Am facut o socoteala, iar pe an economisesc 300 de lei. Nu am stat prea mult pe ganduri. Pana la urma, de ce sa dau banii astia in plus”, a spus unul dintre localnici. Chiar daca o diferenta de opt bani nu pare foarte mare, iata ca, in timp, oamenii realizeaza ca isi pot plati factura pe o luna, in plus.

„Suntem multumiti, pentru ca platim mai putin. Daca ai de ales, de ce sa nu o faci?”, a completat un alt localnic. In momentul de fata exista mai multe firme de la care iesenii pot cumpara energie electrica. De regula, toate aceste firme au preturi mai mici decat E.ON, iar ofertele par mai tentante. Cei care au intampinat dificultati cu firma nemteasca, pot acum sa aleaga oferta cea mai buna.
Comentarii
 • MAFIA EON VA FURA DE CEL PUTIN 20 DE ANI ,MANA IN MANA CU ANRE ORGANIZEAZA FRAUDE SI LICITATII FALSE IN DETRIMENTUL POPULATIEI CARE COTIZEAZA CA NAIVII ,ACESTI NENOROCITI DE ANGAJATI EON TREBUIE BAGATI LA PUSCARIE PE VIATA !

 • Este adevarat ca cei de la EON ne fura, si probabil ca si eu voi renunta la ei, dar mi se pare exagerata economia de 300 lei pe an. Asta se poate realiza la un consum de 300 si ceva de Kwh pe luna, putin probabil pt un consumator de la tara. Deci dom’ le mai fa odata „socoteala”

  • Mie nu mi se pare exagerata economia d-lui Victor, ci mi se pare exagerata factura pe care o plateste, la 4 camere, o singura persoana, adesea plecata zile intregi: in medie 400 de lei.

 • Bună ziua! Aș renunță și eu la EON, dar în caz de avarie cine intervine? As pleca și la o firma mai scumpa dar corecta numai sa nu mai aud de EON.

  • Mentenanta o asigura EON , ei doar incaseaza banii , firma cu care semnati
   Am vrut sa trec si eu la alta firma ,,,,, dar cand am auzit cine asigura mentenanta am renuntat .
   Ei sunt asiguratii de lege in 24 de rezolva deranjamentele , nu cred ca vrea nimeni sa stea atat timp fara energie
   Normal ca vor fi sabotati de EON ….

 • Este retea de distributie noua facuta de ENEL ??? Si Eon are abonati in zonele de tara unde ENEL este distribuitor!! ENEL=Eon ,Eon=ENEL. Dar este bine ca poti negocia pretul. Care aveti contract la ENEL ,suna si spune ca nu este energie…si vezi cine vine…Tot Eon vine pt ca distributia se face pe reteaua Eon !!! Pana la energie electrica wireless……

  • ANRE pari cam greu de cap sau lucrezi la EON . Rețeaua nu este a EON-ului ca nu a adus-o de la mă-sa din Germania. Au avut-o in folosința exclusiva si acum s-a liberalizat piața, le-au expirat privilegiile. Nu te pune nimeni sa-ți repari singur rețeaua.

 • Si DIGI ofera energie , cu plata lunar , si citire de index la trei luni .Haideti sa-i lasam pe hotii – eon – cu ochii in soare , si cred ca se vor fura intre ei , ca obisnuinta ……..!!!!

 • daca vreti satisfactii ,folositi alte surse de energie ,caci toti sunt la fel de hoti si ENELUL SI EONUL SI ALTI iar statul ii sprijina caci de aici se duc bani si la stat ,nu ai avantaje mutindute la alt distribuitor deoarece cel de al doilea iti da un timp mai scurt la reziliere contract in caz de deconectare

 • Cum adica „lovitura sub centura” ???? Asta inseamna ca nu e corecta mutarea de la EON???? Bai ziaristilor, invatati ce inseamna expresiile inainte de a le folosi !!!

Adauga un comentariu