Local

Lovitură venită din interiorul USR- PLUS Iași pentru Cosette Chichirău și Marius Bodea. Un important membru de partid detonează bomba după alegerile locale 2020

Publicat: 30 sept. 2020
Scandal în USR- PLUS Iași după ce un membru de partid a făcut o scrisoare internă adresată lui Cosette Chichirău și Marius Bodea după alegerile locale 2020
USR-PLUS Iași și-a stabilit lista de candidaturi pentru Parlamentul României, trocul fiind deja făcut de Cosette Chichirău și Marius Bodea

Dispută internă în organizația USR- PLUS Iași după alegerile locale 2020. Un important membru al organizației a făcut o analiză internă dură după alegerile din 27 septembrie și i-a adus cu picioarele pe pământ pe deputații Cosette Chichirău și Marius Bodea, candidații partidului la Primăria Iași și Consiliul Județean Iași. Avocatul Mihai Lupu, una dintre principalele voci din organizație, a arătat printr-o scrisoare adresată celor din partid tot ceea ce s-a greșit în campanie

Situație ingrată pentru principalii candidați la alegerile locale 2020 din USR- PLUS Iași. Cosette Chichirău și Marius Bodea au pierdut bătălia pentru Primăria Iași și Consiliul Județean Iași. Ambii și-au asumat meritele pentru obținerea mandatelor de aleși locali pentru candidații USR- PLUS la Consiliul Local și respectiv deliberativul județean. Unul dintre oamenii de bază ai USR a emis, însă, o notă internă prin care demontează toate aceste aspecte și cere ca filiala să se reorganizeze. Avocatul Mihai Lupu, membru al formațiunii, a arătat că strategia de campanie a URS- PLUS Iași a fost greșită din start.

„Câștigarea alegerilor de către Alianța USR PLUS la Iași, proclamată aseară (duminică, 27 septembrie 2020) cu emfază de principalii candidați s-a dovedit a fi doar parțială, fără a se datora meritelor personale deosebite sau unei strategii ieșite din comun («cea mai tare campanie din țară»), ci unui nucleu electoral stabil (în jur de 25.000 de alegători), consecvent unor principii afișate și disprețului față de actuala administrație. Meritele sunt exclusiv ale acestor alegători, care au avut încredere și au acordat un vot în alb”, a precizat Mihai Lupu, membru al alianței de la Iași.

Lovitură pentru Cosette Chichirău și Marius Bodea. Liderii USR- PLUS Iași nu se așteptau la asemenea reacții

Mihai Lupu a precizat că toată campania coordonată de Cosette Chichirău și Marius Bodea a dus un rezultat care nu a avut succesul scontat.

„Realitatea! Prezența slabă la vot. Nu poți da vina pe pandemie. În alte orașe s-a putut. Alegătorii au apreciat că oferta nu este pe măsura așteptărilor, poate din ce în ce mai mari (…) Pierderea unei șanse care se ivește o dată la patru ani. În alte orașe mari, șansa a fost valorificată « Cea mai tânără echipă» și «vrem să câștigăm» se pare că nu sunt argumente suficiente. Ținta stabilită fără nicio rezervă (câștigarea alegerilor, 40 la sută pe municipiu și 30 la sută pe județ) e departe de a fi fost atinsă”, a spus Mihai Lupu.

Acesta a arătat și că o altă problemă a fost legată de faptul că USR- PLUS Iași a renunțat la principii pentru a pune pe liste diverse persoane cu probleme de integritate.

„Extinderea s-a dovedit a nu fi fost, cu mici excepții, decât o trambulină pentru cei care s-au ocupat de ea. În 40 la sută dintre comune nu am avut candidați, în unele comune candidații au fost stabiliți în ultimul moment pentru că cei susținuți de conducerea județeană fie au trecut la alte partide, fie nu s-au înscris în alegeri, fie au fost dați afară din partid. Abdicarea de la principii nu a adus voturi, ci dimpotrivă. A asigurat, în schimb, locuri pe listă. Locuri care ar fi putut fi ocupate de oameni noi, care cred în valori, nu în oportunitați”, se mai arată în scrisoarea acestuia.

Mihai Lupu a dat cărțile pe față: Traseism de conjunctură în USR- PLUS Iași

Acesta a mai spus că în filiala USR- PLUS Iași au fost călcate în picioare, de la bun început, tocmai principiile partidului pentru a se ajunge la funcții.

„Lipsa unei strategii. Nu a existat o strategie discutată și aprobată în biroul județean, așa cum ar fi fost firesc. Strategia doar a fost operarea candidaților principali ai partidului, sărind peste căile legale. S-a dovedit a fi nu tocmai cea mai potrivită. Organizarea defectuoasă. Acțiuni anunțate și anulate, nu a existat un calendar clar, evenimente anunțate de pe o zi pe alta. Mai mult improvizație. Abdicarea de la principii. Oamenii noi s-au transformat în oameni curați pentru a masca traseismul de conjunctură. Transparența e bună numai ca slogan în fața electoratului. Principala grijă a conducerii este să nu iasă în presă toate încălcările statutului, nu respectarea lui. Răul făcut partidului nu vine din combinații ilicite, ci din darea în vileag. Integritatea nu mai contează, contează notorietatea”, a mai precizat acesta.

Scandal din cauza traseiștilor Marius Bodea, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat

Semnatarul scrisorii arată că o altă problemă girată de Cosette Chichirău a fost primirea în partid a traseiștilor. Marius Bodea, Răzvan Timofciuc și Etienne Ignat au fost primiți în USR- PLUS Iași fără repectarea statutului partidului.

„Aducerea la tăcere a opoziției. Cine nu-i cu noi, e împotriva noastră. Dacă sunt prea vocali, trebuie dați afară din partid, și cât mai repede. Traseismul. Am contestat candidaturile traseiștilor la comisia de integritate. Plângerea a fost admisă și s-a considerat că, într-adevăr, potrivit criteriilor de integritate, ei nu puteau fi prezenți pe listele USR- PLUS. Hotărârea era definitivă. Decizia Comisiei de Integritate a Alianței USR-PLUS, singura competentă să se pronunțe asupra respectării criteriilor de integritate, care a sancționat traseismul, din motive de oportunitate politică, a fost invalidată”, a mai precizat Mihai Lupu.

Comentarii
 • Bravo! Bine punctat domnule avocat.
  Electoratul dmv datorita pregatirii isi da seama foarte bine despre calitatea persoanelor cu care interactioneaza. In momentul in care propuneti pe liste niste papitoi, prefacuti, aroganti, fripturisti, libidinosi, curvari celebri, Coate Goale, Mate Fripte, marius bodea, răzvan timofciuc și etienne ignat pierdeti electoral nu castigati.
  Va doresc succes dar veniti cu Oameni adevarati!

 • Strutzo-cămila plusere de Iasi a primit din nefericire tot felul de rejectați de la alte partide sau plăpânde și discutabile caractere cât despre valori profesionale…Bodea își linge rănile și lasa locul unui incapacitat pe numele lui Soko Love-vai de mama lui.Etienne e o umbra iar Timofciuc dovada vie ca mutanții politici pot deveni monstruoși prin traseism.La Iasi plusere moare .

 • Cainii latra, caravana trece.
  Ramane faptul ca USR – PLUS va avea de spus un cuvant important in C.L. Iasi, vor fi mult mai vizibili si vor creste in viitor.
  Cu o singura conditie: sa fie uniti si sa nu fie corupti de metodele romanesti de a face politica.
  La mai mare USR!
  P.S.
  Cum va simtiti bzaistilor dup ce ati constatat ca munca voastra de balacareala din campanie nu a dat rod? Nu vi se pare ca ati muncit degeaba?

 • Este punctul de vedere al domnului Lupu. Cainii latra, caravana trece!
  Ramane faptul ca USR PLUS va vea un cuvant important de spus in CL Iasi, chiar si in CJ Iasi, vor fi mult mai vizibili pe plan local si vor creste in viitor. Cu conditia sa fie uniti si sa nu fie corupti de metodele romanesti de a face politica. La mai mare USR PLUS!

  P.S. Cum va simtiti bzaistilor dupa ce ati constatat ca munca voastra de balacarire din campanie nu a dat roade? Nu aveti senzatia ca ati muncit degeaba? Ma rog, ati muncit pe bani. Care nu au miros.

 • Buna analiza. Felicitari pentru luciditate. Stiu zeci de oameni care la alegerile trecute au votat usr iar acum au votat altceva exact din motivele descrise de dl. Lupu.
  Asa este.
  Proverbele, toate, sunt adevarate: pestele de la cap se- mpute. Iar unde nu e cap, vai de picioare.
  Pacat de munca tuturor copiilor alora, voluntari si dedicati.
  Ramaneti, usr, cu Bodea si Cosette in Iasi, fata de TM, BV, etc. Ce sansa irosita !!!!! Ce carte de vizita jalnica !!!!

 • Pentru un partid si jumatate cu asemenea candidati traseisti, macinat local de scandaluri financiare si de autocratie,
  pentru o alianta scremuta si scoasa cu forcepsul mai mult moarta decat vie,
  Da, am performat foarte bine.
  Nu meritam nici atat.
  Cu 30% , scor bun, Cosette rateaza monumental primaria. Cu 15%, sub Popa (!), Bodea ne umple de rusine si de neputinta.
  Era previzibil ? Desigur !
  Asta se intampla cand incalci principiile si valorile statutului partidului (ma rog, si a jumatatii, ca suntem cica aliati. Si aia ne-au tras in jos in loc sa ne aduca voturi)
  Sa nu ne imbatam cu apa rece ca avem enspe consilieri.
  Adevarul e ca nu avem nici un oras, adevarul e ca nicaieri nu avem majoritate, adevarul e ca daca e cineva de felicitat aia sunt cei care au rasturnat primari cu vechi state de serviciu in municipii mari. Iar am ramas de caruta. Iar ne arata cu degetul lumea ca am adus traseisti si am pierdut rusinos.
  Chichirau, ce ai zice de-o demisie, stil Robu ? Ala a avut demnitate in comparatie cu dumneata. Ia o lectie de la el.

 • URGENT DEMISIA LUI BODEA!!! URGENT DEMISIA LUI BODEA!! URGENT DEMISIA LUI BODEA!!! ACEST TRASEIST PENAL LIBIDINOS, UN 0, A DISTRUS IMAGINEA USR-PLUS, MULTI IESENI NU AU VOTAT USR DIN CAUZA LUI BODEA. BODEA ESTE VINOVAT DE SCORUL RUSINOS AL USR LA IASI, FAC EU DEMERS LA NIVEL CENTRAL PENTRU DEMISIA LUI BODEA !!!!! AFARA DIN USR BODEA LA PUSCARIE!! CERCETARILE PENALE ALE LUI BODEA STIE CAREVA IN CE STADIU SUNT????

 • Urgent demisia lui Bodea!El este motivul pentru care toate laturile au fost aduse in USR pe bani grei:Eyienne,Timofciuc și laba trista de Socolov.Va faceți de ras!

 • Am auzit bine cand d-l Barna a spus,, fara penali, fara hoti!,, Inteleg ca se referea la alte partide exceptand USR-PLUS?? Adica inteleg ca in USR-PLUS este permis sa candideze penalii si hotii primul fiind traseistul Bodea si in celelalte partide hotii , penalii nu trebuie sa candideze, sau cum ca nu se poate intelege. Eu voi cere lamuriri exact d-lui Barna cu propunerea de excludere a lui Bodea din partidul USR-PLUS. Nici scandalagiul traseistTimofciuc nu are ce cauta in CL Iasi, gunoaiele PNL, TRASEISTII de la coada vacii in fruntea USR-PLUS, impinsi la votare. Bodea este impotriva Iasului si a iesenilor si il pune pe mascariciul Timofciuc la scandal, sa nu uitam ca Bodea s-a opus si Spitalului Regional care acum trebuia sa fie gata nicidecum in faza de proiect cum este acum, intarziat cu un an . Rusine USR -PLUS, ELIMINA DIN PARTID TRASEISTII GUNOAIELE BODEA , TIMOFCIUC, EXCLUSI , DEMISIA, nu suntem noi obligati votantii sa suportam asemenea mizerii

 • Fără penali echivalent cu fără valoare?!Cum au primit zerourile penale in politica?Bodea,Etienne,Timofciuc,Socolov marș afara de corupți și prostovani!

 • Sunt un adept al modului PSD cum a reusit sa aduca plus valoare la PIB-ul tarii, sa creasca salariul minim, sa mareasca pensiile, sa reuseasca sa stopeze migratia medicilor, sa stimuleze industria IT , sa iei din profitul mare al bancilor si multe altele. Acolo trebuie sa ai viziune, hotarare si sange in instalatie.

  Dar, cum sa poti vota oferta Iasului cu Camelia G si restul? cum? Ok zici lasa ca am varianta PNL. Serios? Dupa ce acolo s-a umplut de toti traseisti PDL, Constantin Serban si altii, serios, iar acum colac peste pupaza au navalit cu gasca cei din PSD Chirica & CO, deci nu, nu ai cum sa le dai votul.
  Am zis ca dau votul cui merita, dar sa il vezi pe Bodea la cot cu Chichirau, asta spune ca s-a stricat si acolo treaba nu merita nici acolo.
  Asa ca cel mai bine, am decis sa nu dau votul nimanui. Toti pentru ciolan, nu pentru cetatean.
  La Iasi toti sunt o apa.
  54% din votanti nu au participat la aceste voturi.
  Scazand vreo 20% care de fapt sunt in afara tarii, sunt cam 34% din cetateni care le este scarba de oferta tuturor păartidelor politice.
  Din 1989 nu tin minte sa fi avut o tragere in a da votul cuiva, intotdeauna e cu raul mai mic. Am sa zic pas inca mult timp caci societatea asta nu are cum sa se insanatoseasca.
  Sistemul e murdar si corupt, iar ei asteapta de la noi un „VOT IN ALB”? Nu tata, vino cu un background in spate cu realizari pe plan profesional, administrativ, familie si apoi sa ai pretentii sa ne ceri votul.

 • Ultimatum. Maine pana la ora 10 astept demisia lui Bodea din USR-PLUS .Punct. Fara scandaluri d-na Chichirau si fara mizerii in orasul Iasi, dupa tot cat ati gresit binevoiti si respectati-mi urgent solicitarea.

 • Start gresit cu Bodea de brat….asa cum nimeni nu a auzit nik de Mariciel ca exista nici dracu nu a pomenit numele lui Mariusica…Si na revelatie cum vor sa schimbe formatul.Sefa…de reie-ei cursa ia de brat un inginer care lucreaza un profesor care preda un tamplar care face mobila….Intelegi ce vreau sa zic?!

Adauga un comentariu