International

Luarea de ostatici din Mali s-a sfarsit. Cel putin 18 persoane au murit

Publicat: 20 nov. 2015
1

Potrivit BBC, cel putin 18 persoane au murit in urma atacului din Mali. Atacul a fost revendicat de o organizatie afiliata Al Qaida.

Presedintele din Mali a postat un mesaj pe Tweeter in care le-a multumit fortelor de securitate si fortelor speciale pentru profesionalismul de care au dat dovada.

Potrivit unor surse din mali, citate de AFP, mai multe victime au fost confirmate in urma atacului de la hotelul Radisson din Mali.

Aceleasi surse transmit faptul ca ministrul securitatii din Mali a precizat ca  „teroristii nu mai tin ostatici„.

Timp de mai multe ore, cel putin 170 de persoane au fost tinute ostatice in hotelul de lux Radisso, din Mali. Se pare ca atacatorii sunt luptatori jihadisti si fac parte din organizatia terorista Statul Islamic. Acestia au tinut ostatici timp de mai multe ore toate persoanele care se aflau in hotel. Dupa cateva ore, ei au eliberat ostaticii care stiau versuri din Coran.

Potrivit unui oficial militar al SUA, cel putin sase americani au fost evacuati din hotel, informeaza AFP. Personalul militar american care se afla deja in Mali a contribuit la operatiunile de scoatere a ostaticilor in siguranta din hotel. Colonelul Mark R. Cheadle a sustinut ca armata SUA nu a primit alte cereri de a acorda ajutor.

Adauga un comentariu