Din lumea filmului

Lucasfilm nu a definit viitorul francizei dupa Star Wars: The Force Awakens

Publicat: 30 mai 2017

Cele mai profitabile si de amploare francize Disney au traiectorii cat se poate de diferite – in vreme ce Universul Cinematografic Marvel a fost in mod evident planuit in avans, pe multi ani inainte, personajele si aventurile lor desfasurandu-se pana in 2020, iata ca saga Star Wars a evoluat de la film la film.

Acest lucru a fost evidentiat de catre producatoarea seriei, Kathleen Kennedy, intr-un interviu acordat publicatiei Vanity Fair. Ea a explicat ca nu au existat pasi clari de continuare a trilogiei dupa The Force Awakens, de care sa stie si J.J. Abrams: „Am discutat doar in linii mari despre directia in care ar putea-o lua povestea. Insa atunci cand stii ca trebuie sa dai tonul povestii in cadrul fix al unei trilogii, trebuie sa ai o idee a directiei spre care se indreapta saga, lasand in acelasi timp loc dezvoltarii acesteia din punct de vedere creativ”.

Vezi si Lungmetrajul „Marita” – regia Cristi Iftime, in premiera mondiala la Festivalul de la Karlovy Vary

Despre constructia destul de neclara a viitoarelor povesti Star Wars a oferit un indiciu si Rian Johnson, regizorul lui Star Wars: The Last Jedi, intr-o discutie cu fanii pe Twitter. „Cand au venit sa vorbeasca cu mine, nu exista nici o parte a continuarii trasate dupa The ForceAwakens”.

Exista insa contradictii in afirmatiile lui Kennedy. La vremea mortii lui Carrie Fisher, producatoarea asigura ca nu este nevoie sa se modifice trilogia, deoarece „scenariul nu a fost inca scris”. O luna mai tarziu, spunea ca Episode IX „s-ar fi axat mai mult pe Fisher”. De mentionat ca Generalul Leia era o prezenta confirmata in The Last Jedi, cum majoritatea scenelor ce o implicau fusesera realizate inainte de moartea acesteia.

Desi lipsa unei traiectorii clare, din punct de vedere creativ, a sagai Star Wars, a ingrijorat unii fani, Kennedy sustine ca totul este sub control in ceea ce priveste rezultatul final si viitorul francizei. O dovedesc, pana acum, succesul imens obtinut de Episode VII si primul spin-off Star Wars, Rogue One.

Lansarea lui Star Wars: The Last Jedi va avea loc pe 14 decembrie.loading...

Adauga un comentariu