Sport

Lucescu il asteapta pe fostul sau elev de la Brescia: „Il vreau pe Pirlo la Sahtior”

Publicat: 20 nov. 2013
1

Sahtior Donetk reprezinta, de mai multi ani, o echipa de temut în Europa. În sezonul trecut din UEFA Champions League, echipa lui Mircea Lucescu a trecut de faza grupelor, fiind eliminata în optimile de finala de Borussia Dortmund, dupa 2-2 în Ucraina si 0-3 în returul din Germania.

Cu doar cinci puncte acumulate în cele patru etape din acest an, Sahtior este acum pe locul al treilea, dar spera sa prinda iar primavara europeana, într-o grupa cu Manchester United, Bayer Leverkusen si Real Sociedad.

Sahtior încearca sa se întareasca nu doar cu jucatori brazilieni, ci si cu vedete care se apropie de finalul carierei, precum Andrea Pirlo, ajuns la vârsta de 34 de ani. Mijlocasul italian mai are contract cu Juventus pâna la finalul acestui sezon. „Pirlo este un jucator excelent, pe care eu l-am promovat la Brescia (n.n. în 1995). Totusi, am înteles ca este dificil sa ajunga în Ucraina. Îl vreau la Sahtior, dar impresarii joaca un rol important într-un transfer si nu depinde totul doar de fotbalisti”, a spus Mircea Lucescu, pentru Tuttosport. Mircea Lucescu a dezvaluit si ca l-a vrut la Sahtior pe Gianluigi Buffon, portarul lui Juventus.

„Am încercat sa-l aduc pe Buffon la Sahtior, dar apoi el si-a prelungit contractul cu Juventus si transferul nu s-a mai facut. Ar fi fost un transfer extraordinar, dar si o lovitura de imagine, pentru noi. Juventus este acum o echipa foarte puternica, iar daca trece de faza grupelor, poate sa ajunga departe în Champions League. Antonio Conte este un antrenor foarte bun, care va fi disputat de multe echipe, în viitor”, a recunoscut Lucescu.

Adauga un comentariu