Actualitate

Lucian Bode a anunţat unde se va renunţa la mască pentru prima oară

Publicat: 11 apr. 2021
Lucian Bode, ministrul de Interne al României a fost audiat de procurorii
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a menţionat imediat după scandalul de la Spitalul Foișor din Bucureşti faptul că „nimeni nu este de neînlocuit”, făcând trimitere la secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

Lucian Bode, ministrul de Interne a vorbit în direct la un post de televiziune despre mai multe subiecte dar şi despre posibilitatea renunţării la mască. Ministrul a explicat că există posibilitatea ca în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgentă să se discute renunţarea la purtarea acesteia pe plajă sau în vârful muntelui.

De altfel, decizia trebuie să fie în acord cu ceea ce vrea marea majoritate a poluatiei din România.

Lucian Bode anunță renunţarea purtării măştii obligatorii pe litoral

Lucian Bode a spus că s-ar putea renunţa la purtarea măştii obligatorii la 1 mai, iar decizia urmează să se discute în Comitetul Naţional de Situaţii de Urgență

„În acest moment reglementarea legată de mască este în vigoare. Masca este obligatorie. Până în data de 1 mai cu siguranță vom mai avea discuții și în Comitetul Național de Situații de Urgență și este posibil să discutăm eventualitatea de a limita purtarea măștii în anumite circumstanțe, în vârful muntelui său la plajă….Sunt lucruri de bun-simț, care pot fi analizate și care trebuie să fie în acord cu ceea ce vrea marea majoritate sănătoasă”, a spus Bode.

În noaptea de Înviere este obligatoriu purtarea măştii de protecţie

Lucian Bode a anunţat faptul că în noaptea de Înviere s-ar putea lăsa cu amenzi pentru cei care nu poartă mască de protecţie. Acesta a afirmat că atât în interiorul bisericii cât şi în exteriorul lăcaşului de cult acest lucru este obligatoriu:

“Este obligatoriu ca în timpul slujbelor, atât în Biserică, cât şi în afara Bisericii, să se respecte toate regulile de protecţie sanitară, distanţare, portul măştii, suntem foarte atenţi la modul în care se vor distribui Sfintele Paşte, ştiţi că se sfinţesc bucăţele şi vom fi foarte, foarte atenţi la toate aceste aspecte”, a explicat Bode.

Diana Șoșoacă a fost amendată de multe ori

În altă ordine de idei, Bode a afirmat faptul că Diana Șoșoacă a fost amendată de mai multe ori pentru că a încălcat legislaţia în vigoare. Aceasta a fost amendată atât pentru că a organizat protestele dar şi pentru că a încălcat legile în timpul protestelor care au avut loc în urmă cu o săptămână în România.

“A fost sancţionată contravenţional în mai multe rânduri. Conform legii, numărul şi valoarea sancţiunilor privesc strict persoana în cauză şi nu pot să le comunic public, dar vă asigur că de fiecare dată instituţiile statului au aplicat legea şi de fiecare dată când s-a impus o sancţiune ea a fost aplicată, fie că a fost o sancţiune aplicată în calitate de participant, fie că a fost aplicată în calitate de organizator al unor astfel de manifestări”, a explicat ministrul de Interne.

În altă ordine de idei, de curând, Diana Șoșoacă a fost amendată cu suma de 15.000 de lei pentru că ar fi organizat un miting la care a participat un număr mare de participanți. La acest miting au participat și au fost sancționați și George Simion și Claudiu Târziu.
Adauga un comentariu