National

Lucian Bolcas: ”Domnul Iohannis vrea sa transforme Curtea Constitutionala intr-o judecatorie de la Parhautii din deal”

Publicat: 25 apr. 2019

Lucian Bolcas, a facut o serie de precizari dupa ce, astazi, purtatorul de cuvant al presedintelui a anuntat ca seful statului a semnat decretul referitor la intrebarile pentru referendum.

Breaking news! Care sunt intrebarile de la referendumul national

Potrivit anuntului facut de purtatorul de cuvant al presedintelui, cele doua intrebari pentru referendum sunt:

1. „Sunteti de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie?"

2. „Sunteti de acord cu interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare si cu extinderea dreptului de a ataca ordonantele direct la Curtea Constitutionala?"

Referendumul, prin intrebarile puse, vizeaza modificari de ordin constitutional. Astfel ca, in afara de faptul ca are un caracter consultativ, referendumul nu o sa aiba eficienta imediata, decat pe plan electoral. Eu nu inteleg sa votezi electoral un referendum, ci doar un scrutin de alegeri", a spus Lucian Bolcas.

Intrebarile vizeaza proiecte care nu sunt realizabile", a precizat avocatul, adaugand ulterior: Unul dintre ele este posibilitatea de a se ataca la Curtea Constitutionala ordonantele de urgenta si de alte persoane. In primul rand, aceasta posibilitate exista prin cadrul litigiilor purtate de anumite persoane. In al doilea rand, depinde a se dilua caracterul cu totul deosebit al Curtii Constitutionale, rangul sau deosebit in jurisdictia statului roman. Domnul Iohannis vrea sa transforme Curtea Constitutionala intr-o judecatorie de la Parhautii din deal", a spus Lucian Bolcas.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit