Actualitate

Lucian Romaşcanu, despre alegerile parlamentare: „Vom ajunge la 10 mii de infectări pentru că cineva vrea alegeri cu orice preţ“

Publicat: 16 oct. 2020
Lucian Romașcanu susține o conferință de presă

Senatorul PSD Lucian Romaşcanu a vorbit astăzi despre alegerile parlamentare și despre raportarea organizării acestora la creșterea alarmantă a număului de cazuri noi de COVID-19. Lucian Romașcanu a precizat că PSD solicită preşedintelui să aibă o întâlnire împreună cu partidele politice şi cu specialişti din sistemul sanitar, să se pună de acord asupra unei date realiste a alegerilor parlamentare.

„Liberalii n-au înţeles nimic din demersul nostru în Parlament. Legea nu este de amânare a datei alegerilor, ci de stabilire a datei alegerilor. Noi am cerut consultări politice şi cu specialiştii din domeniul medical, pentru a stabili data alegerilor. Pentru liberali contează doar «guvernul meu», «puterea toată a mea», iar lucrurile sunt cu atât mai grave cu cât vin, cu mesaj puternic, de la cea mai înaltă tribună a statului“, a declarat Lucian Romașcanu.

Lucian Romaşcanu: „Liberalii au un singur ţel – să ţină, cu orice preţ, alegerile pentru Parlament pe 6 decembrie“

Senatorul social democrat a menționat că liberalii ţin cu orice preţ ca alegerile să fie organizate pe 6 decembrie, prin „paralizarea” legii care conferă Parlamentului prerogativa de a hotărî data scrutinului.

„Liberalii au un singur ţel – să ţină, cu orice preţ, alegerile pentru Parlament pe 6 decembrie. Probabil că aşa le rezultă lor din sondaje. Iar cu orice preţ înseamnă o creştere garantată a ratei de infectare şi o lipsă de legitimitate a noului Parlament, dacă pandemia se agravează şi lumea refuză să iasă la vot. Pentru ei nu contează.

Estimările specialiştilor au fost corecte. Când au spus că vom ajunge la 4000/zi, am ajuns la patru mii. Estimările pentru ziua alegerilor sunt de 10 mii pe zi. Testăm 10 mii şi ne permitem 100.000 de contagioşi, doar pentru că cineva doreşte aceste alegeri”, a adăugat Lucian Romașcanu.

Marcel Ciolacu: „În 20 de zile putem ajunge la aproape un milion de infectări!“

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că la 4.000 de cazuri diagnosticate, în realitate se îmbolnăvesc în România 40.000 de oameni. Dacă se menține acest trend, în 20 de zile ajungem la aproape 1 milion de români infectați cu COVID-19.

Joi, 15 octombrie, a fosta doua zi în care s-au înregistrat peste 4.000 de cazuri noi de COVID-19 în România.

„Trendul este ascendent. Zilele următoare vom avea mai mult de 4.000, categoric. Conform socotelii profesorului Alexandru Rafila, sunt 40.000 de infectați pe zi în România. E același calcul care se face și în Spania, și în Germania și peste tot. Se face și în România. În 10 zile dacă ținem acest trend de 4000 pe zi ajungem la 400.000 de români, în 20 de zile ajungem la aproape 1 milion. Despre ce vorbim aici? La un milion de infectări tu faci alegeri și campanie electorală în România?”, a declarat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu vrea amânarea alegerilor parlamentare

Liderul social democrat este de părere că în condițiile în care numărul de infectări a atins cote foarte mari, pericolul de infectare este foarte ridicat și că ar trebui amânate alegerile parlamentare.

„Nu există un plan pentru aceste alegeri! Repet, în două săptămâni noi intrăm în campanie electorală. Trebuie să explici ce se întâmplă, dacă nu poți, și rămâi la fel de părtinitor, atunci e cazul ca liderii politici cu reprezentare în Parlament să se întâlnească, să stea de vorba cu specialiștii și specialiștii să ne spună ce este de făcut”, a precizat Marcel Ciolacu.

Adauga un comentariu