Actualitate

Lucian Romașcanu: „Iohannis nu a promulgat nici acum Legea Trianonului, votată în Parlament pe 13 mai“

Publicat: 04 iun. 2020
Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a vorbit, joi, pe o rețea socială, despre tratatul de la Trianon și despre ce înseamnă acesta pentru România.

”Fiecare popor are momentele sale astrale, pietre fundamentale pe care se construiește permanent Patria.

Semnarea tratatului de la Trianon acum exact 100 de ani este momentul care consfințește juridic idealul românilor decis la 1 Decembrie 1918.

Să sărbătorim pentru noi și nu împotriva nimănui. Să a ne bucurăm și să cinstim memoria marilor patrioți ai momentului de atunci și să ne rugăm pentru harul și dăruirea conducătorilor de acum.

Dumnezeu să binecuvânteze România!“, scrie Lucian Romașcanu pe rețeaua socială.

Lucian Romașcanu, despre faptele grave comise de Klaus Iohannis

Purtătorul de cuvânt al PSD vorbește despre fapte grave comise de Klaus Iohannis.

„P.S. Nu pot încheia fără a menționa două fapte extrem de grave:

– Președintele Iohannis nu a promulgat nici până acum Legea Trianonului, votată în Parlament pe 13 mai. O inacțiune de neînțeles pentru garantul principal constituției României

– Ministerul Afacerilor Externe a interzis reprezentanțelor Romaniei dar și centrelor Institutului Cultural Român din străinătate să organizeze orice manifestare legată de centenarul Trianon, deși în ianuarie același minister trecea că prioritate a anului 2020 celebrarea acestui important moment istoric.

Pentru acest din urmă punct, în calitate de președinte al Comisiei pentru cultură și media din Senatul României, împreună cu Comisia pentru afaceri externe, vom solicita explicații detaliate din partea ministrului Aurescu, eventual chiar într-o audiere în cadrul celor două comisii reunite.

Să fie aceste decizii lipsite de patriotism rezultatul vizitei ministrului de externe ungar la București?

Să fie împăcarea cu grupul popularilor europeni, după derapajul cu vânzarea Ardealului, mai importantă decât cinstirea istoriei?

Vom afla…”, adaugă Lucian Romașcanu.

Comentarii
  • Din cate imi aduc aminte Iohannis a contestat si legea pentru ziua lui Avram Iancu. Ce va miră? A ramas, ca multii altii ca el, cetatean al Imperiului Austro-Ungar in care romanii nu aveau niciun fel de drepturi. De mirare este faptul ca a fost ales presedintele Romaniei.

Adauga un comentariu