Local

Lucrari de amploare la Palatul Culturii. Dupa finalizarea lor vei ramane impresionat

Publicat: 03 feb. 2015
1

De aproximativ o luna, lucrarile de reabilitare si restaurare au fost reluate la simbolul cultural al Iasului – Palatul Culturii. Asta dupa ce, in luna noiembrie, premierul Victor Ponta a semnat contractul, in valoare de 15,8 milioane de euro, pentru lucrarile suplimentare la Palat.

Citeste si: EXCLUSIV: O cladire simbol a Iasului, reabilitata cu tehnologii NASA – GALERIE FOTO

„De asemenea, vorbim si de faptul ca o serie din vestigiile arheologice pe care noi le-am considerat de mare valoare vor fi incastrate cu o sticla care sa fie rezistenta la trafic intens, dar si iluminate. Deja, dupa montarea santierului, de peste doua saptamani se lucreaza intens in interiorul Palatului Culturii”, au precizat oficialii Unitatii de Management al Proiectului (UMP), entitate ce administreaza din partea Ministerului Culturii acest santier. Mai departe, odata cu finalizarea lucrarilor programate in 2016, la parter si etaj I al Palatului, aripa estica si partea de est a corpului nordic, foste spatii ale Bibliotecii Asachi, se va organiza Muzeul de Arheologie si reamenajarea celui destinat Culturii Cucuteni.

Citeste si: Palatul Culturii Iasi, o poveste nestiuta! – GALERIE FOTO

„Pe de alta parte, in partea de vest a corpului sudic si latura vestica a Corpului Central, se gasesc spatiile de birouri si de depozitare în care se vor continua si finaliza lucrari de arhitectura. Turnul central, respectiv Holul de Onoare si Sala Gotica, Sala Voievozilor si Sala Henri Coanda vor fi restaurate urmarindu-se recrearea atmosferei originare, cu materiale si finisaje de calitate superioara, aici acordându-se o atentie deosebita restaurarii componentelor artistice. La nivelul podului, pe zona centrala a laturii nordice si în Turnul cu Ceas, se amenajeaza un circuit restrâns de vizitare, de maximum cinci persoane”, au mai aratat oficialii UMP.

Citeste si: EXCLUSIV. Premierul Victor Ponta CONFIRMA finantarea pentru reabilitarea Palatului Culturii Iasi

Comentarii
  • PACAT CA ACEST PALAT ESTE UN SIMBOL AL IASULUI,A MOLDOVEI.CONSTRUCTIILE NEBUNE DIN SPATELE LUI O SA VA OMOARE CA POTIRNICHILE IN CAZDE UN CUTREMUR MARE.ACEST COMPLEX ,PLAS

Adauga un comentariu