Eveniment-Social

Lucrari de modernizare in cartierul de blocuri din Tomesti

Publicat: 14 nov. 2011
1

@ In curand vor fi finalizate primele lucrari de modernizare a infrastructurii stradale in cartierul de blocuri @ Pe trotuare au fost puse pavele, s-au schimbat bordurile si s-au creat noi locuri de parcare @ Anul viitor va fi infiintata reteaua de canalizare in satele comunei

In perioada imediat urmatoare, Primaria Tomesti va finaliza prima etapa a lucrarilor de modernizare a infrastructurii stradale din cartierul de blocuri. Pe toate trotuarele de pe marginea drumului national care duce pana la Albita au fost montate pavele. In plus, au fost amenajate spatii de recreere, au fost schimbate bordurile si au fost amenajate 50 de noi locuri de parcare. „Am decolmatat si santul de la marginea drumului national si l-am betonat. Lucrarile le-am facut cu fonduri de la bugetul local. Trebuia sa luam masuri urgente. Ori de cate ori ploua, apa se aduna pe sosea si in statia de autobuz”, a spus primarul Stefan Timofte.

In primavara va fi infiintata, prin programul ISPA si in colaborare cu SC ApaVital SA, reteaua de canalizare din satele comunei, care va avea o lungime de circa 22 de kilometri. Vor fi racordate la reteaua de canalizare jumatate din locuintele din satul Vladiceni, jumatate din satul Tomesti, in special casele care se afla de o parte si de cealalta a drumului national, si 60 la suta din locuintele din satul Chicerea.

De asemenea, cu ajutorul unor fonduri alocate de Banca Mondiala, Primaria comunei Tomesti va finaliza lucrarile de modernizare a scolii primare din satul Goruni. Suma totala alocata acestui proiect este de aproximativ 6 miliarde lei vechi. Cu acesti bani, sediul vechi al unitatii de invatamant, ridicat in perioada interbelica, a fost consolidat si modernizat. „Cladirea a fost ridicata dupa modelul impus de fostul ministru al Educatiei, Spiru Haret, de aceea a trebuit sa pastram o buna parte din arhitectura initiala. Scoala are acum trei sali de clasa si o sala pentru sport”, a adaugat Stefan Timofte.

Comentarii
  • ESTE CEL MAI GOSPODAR PRIMAR PE CARE LAAVUT TOMESTIUL.CEILALTI NU AU FACUT NIMIC.MAI ESTE DE ADUS APA PE DRUMUL DE LA BISERICA CHICEREA DOMNULE PRIMAR.SUNTEM VREO TREIZECI DE CASE.POATE AVETI GRIJA SI DE NOI

  • trec zilnic prin tomesti si vad ca de ani de zile se lucreaza incontinuu.tomestiul arata super de frumos.incepand cu scolile din chicerea,cu biserica,continuind cu sediul primariei,apoi zona cartierului cu strazi asfaltate parcuri si locuri de parcare,banci copaci plantati si aliniati frumos.da ,acest primar munceste de parca nici nu a abosit si nici nui in criza financiara.oamenii au autobuze la chicerea si gorunisi multe multe.intrebarea mea este ,cand se va face asa ceva si la osoi???vad ca la tomesti se va face si canalizare.da noi nu avem nici macar apa de baut.oare e corect asa??de ce nu trage o conducta din chicerea sa avem si noi apa?nu vede nimeni ca primarul nostru doarme??

  • Felicitari Domnule Timofte… Ce faceti dumneavoastra pentru cartierul Tomesti, nu a fost facut niciodata, se vede ca va pasa de locuitori si de imaginea cartierului, intradevar cartierul arata minunat, inca o data felicitari si la mai multe mandate…

  • chiar nu-si pune nimeni problema calitatii lucrarilor facute de mantuiala de aceiasi firma din anturajul primarului sau de ce se fac doar inainte de alegeri ? De exemplu conducta de apa asa mult laudata care are avarii in fiecare luna si se pierd sute de metri cubi de apa cine ii plateste ? Eu zic sa va uitati in jur mai bine si o sa vedeti hotiile dein comuna Tomesti.

  • tare multi mancatori de c a c a t mai sunt in tarisoara asta..da cand p m sunt alegerile mai b o u l e de nelu si asbest??da cand mata sa se faca lucrari de investitii??da voi stiti ca se lucreaza incontinuu la tomesti??sau asa va place sa mancati c a c a t cu polonicul???si care firma face lucrari daca tot stii??iar apa a avut niste probleme de proiectare care sau rezolvat din mers.este cea mai mare aductiune de apa din judet.are peste o suta douazeci de kilometri.la o asa lungime tu ce crezi??nu pot aparea probleme??sau vb sa te afli si tu in treaba??

Adauga un comentariu