Eveniment-Social

Lucrari de reabilitare a mai multor strazi din Iasi. Iata lista arterelor care intra in modernizare

Publicat: 19 sept. 2016
1

@ Primaria municipiului Iasi a demarat o serie de lucrari de reabilitare a mai multor strazi din oras @ Lucrarile cuprind zone din toate cartierele orasului, proiectul municipalitatii urmand a fi finalizat in termen de cateva luni de zile

Municipalitatea ieseana a demarat o serie de lucrari de infrastructura in mai multe zone din oras. Conform primarului Mihai Chirica, în lunile urmatoare vor fi reabilitate mai multe strazi, proiect pe care municipalitatea l-a pus deja in aplicare.

„Am demarat lucrari pe strazile Sfântul Andrei, Iancu Bacalu si Tanasescu, lucrari care vor fi efectuate de catre societatea Viarom. Lucrarile se vor demara pe parcursul acestui an, dar si în decursul anului 2017. Vor fi devieri de circulatie, asigurate printr-o semnalizare corespunzatoare. Vom încerca sa evitam Sarbatorile Iasului si ne vom concentra dupa finalizarea acestora. În plus, pe fundacurile Paun si Bucium se lucreaza deja. Vom avea lucrari si pe strada Petru Movila, între strada Garii si strada Profesor Ion Petru Culianu, lucrarile fiind executate de catre societatea Conest”, a afirmat primarul  Mihai Chirica.

Edilul a mai anuntat mai multe modificari în ceea ce priveste traficul. Astfel, la intersectia strazii Spital Pascanu cu strada Moara de Vânt va fi montata o oglinda de trafic, iar în dreptul trecerilor de pietoni din zona Caminului C4, din zona Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” se vor monta denivelari. Modificari vor mai fi facute si la una dintre cele mai aglomerate intersectii din Iasi, respectiv cea dintre strazile Palas si Sfântul Lazar. Aceasta va fi semaforizata, iar trecerea de pietoni din dreptul hypermarketului Auchan va fi mutata mai sus, în dreptul cladirii de birouri aflata în constructie.

„Actuala amplasare a trecerii constituie un inconvenient pentru virajul la dreapta de pe strada Palas, iar mutarea acesteia va ajuta inclusiv soferii care fac viraj la stânga, pe strada Palas, de pe Sfântul Lazar. Lucrarile în zona vor dura circa o luna. Am luat aceste masuri pentru a evita blocajele care sunt în momentul de fata pe Sfântul Lazar si în special pe strada Palas”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Adauga un comentariu