Eveniment-Social

Lucrari de reabilitare la un colegiu iesean – FOTO

Publicat: 18 nov. 2013

Dupa 7 ani de la momentul in care un grup de profesori ai Colegiului National de Arta Octav Bancila au semnalat, public, situatia in care sunt nevoiti sa invete elevii, Primaria Iasi s-a gandit sa aloce fonduri pentru reabilitarea institutiei. Este vorba de un corp de cladire in care se afla atelierele de creatie pentru arta plastica. „Intr-adevar, in aceasta perioada am primit fondurile de la autoritatile locale pentru refacerea si reabilitarea acestor ateliere. Aici vorbim de refacerea toaletelor, varuit la interior si exterior, cat si de schimbarea geamurilor. S-a rezolvat si problema incalzirii, iar acum putem vorbi de conditii bune pentru derularea activitatii din aceste ateliere”, a precizat Dana Louise Barnea, directorul de la Bancila. Concret, primaria a alocat aproximativ 300.000 lei pentru aceasta reabilitare.

Desi este pozitionat la cateva sute de metri de primarie, colegiul era un loc impropriu pentru derularea procesului educational. Frigul, peretii cu igrasie, parchetul putrezit si apa baltind in aceste ateliere reprezentau cadrul in care sute de elevi se chinuiau sa faca arta. Atunci, un grup de profesori au trimis un memoriu primariei, urmat de zeci de adrese si solicitari ale conducerii unitatii de invatamant cu privire la situatia existenta.

Comentarii
  • am fost si eu elev in acest colegiu ,care are si bune si rele ,dar vreau sa specific un lucru legat de corpul de plastica . atelierul din mijlok de la parter care se vede si in poza este de scluptura statuara ,care apartine lui dl insp ghiorghita vornicu .unde candva cineva a propus niste banuti putini dar buni ptr intretinerea geamurilor,care la ora actuala au si un geam spart,si puse niste gratii luate de la portar.dar sa inchei acest mesaj cu parere de rau ca dl ghiorghita a stiut mereu sa faca in asa fel ,sa ia tot si materiale didactice gen lut ptr modelaj,copii care ii pune sa lucreze la jegosul lui de atelier din canta si multe altele : de ex si acei banuti dati de mama unui elev.cu respect dl ghiorghita vornicu mare caracter ai avut .

Adauga un comentariu