Eveniment-Social

Lucrari de reabilitate importante pentru Universitatea Cuza din Iasi

Publicat: 11 aug. 2016
1
Renovari importante la cladirile principale ale Universitatii
In aceasta vara, au fost demarate procedurile pentru doua interventii importante asupra cladirilor Universitatii. Este vorba despre cladirea principala – Corpul A, respectiv Corpul B – cladirea ce gazduieste facultatile de Biologie, Geografie si Geologie si FEAA. Ambele reparatii vor viza acoperisurile cladirilor, dar la Corpul B este vorba despre o lucrare de amploare redusa, ce are ca obiectiv doar cateva portiuni unde au existat inflitratii in anii anteriori. 

Vezi si Colocviul franco-roman de matematici aplicate debuteaza luna aceasta la Universitatea Cuza

De o mult mai mare amploare va fi reabilitarea acoperisului Corpului A al UniversitatiiAlexandru Ioan Cuza” din Iasi, care nu a fost schimbat de cel putin 50 de ani. Pana la sfarsitul anului 2017, se prevede a fi inlocuit intreg acoperisul cladirii cu o tabla noua, de culoare inchisa. Reabilitarea acoperisului este necesara atat pentru eliminarea zonelor de infiltratie din cladire, protejarea lucrarilor de consolidare din aripa vestica a universitatii, cat si pentru aspectul estetic al uneia dintre cele mai cunoscute cladiri ale Iasului. Deocamdata, urmeaza sa se scoata la licitatie proiectul necesar obtinerii autorizatiei de constructie. Lucrarile efective urmeaza a fi incepute tot in acest an si finalizate in 2017. Finantarea lucrarilor va fi realizata cu bani de la bugetul de stat.

Casa Universitarilor, prioritate pentru investitii

Pe langa aceste lucrari, unul dintre obiectivele principale ale anilor urmatori va fi redeschiderea Casei Universitarilor. In perioada imediat urmatoare, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” va demara procesul de atribuire a studiului de fezabilitate. Pentru a asigura transparenta totala si un interes cat mai mare din partea firmelor de profil, atribuirea se va face prin intermediul SEAPSistemul Electronic de Achizitii Publice, chiar daca suma prevazuta nu este atat de mare incat acest lucru sa fie obligatoriu. Solutia aleasa va fi una care sa puna cu adevarat in valoare cladirea de patrimoniu. Proiectul de fezabilitate va fi elementul principal pentru lansarea urmatoarei etape – realizarea proiectului pentru reabilitarea Casei Universitarilor. Proiectarea ar urma sa fie demarata pana la sfarsitul anului 2016.

Vezi si ARACIS va evalua o serie de programe educationale de la Universitatea Cuza

Adauga un comentariu