Local

Lucrari noi de reabilitare in zona Gradinari

Publicat: 12 aug. 2016

Municipalitatea ieseana a demarat noi lucrari de amenajare a zonei Gradinari. In ultimele saptamani, in acea zona s-a lucrat intens, atat in ceea ce priveste curatenia, cat si asfaltarea. Conform sefilor din Primaria Iasi, in acesta perioada au fost amenajate cateva zeci de locuri noi de parcare in apropierea blocurilor ANL. In plus, in acel cartier se lucreaza acum si la modernizarea trotuarelor, dar si la alte amenajari urbane. „Lucrarile de amenajare urbana a zonei Gradinari continua. Au fost amenajate 46 noi locuri de parcare în arealul Gradinari ANL. Este o campanie intensiva de îmbunatatire a aspectului urban al întregii zone, astfel ca desfasuram si lucrari de modernizare a trotuarelor”, a mentionat primarul Mihai Chirica.

In aceasta vara, primaria a inaugurat in zona si o investitie privind iluminatul public stradal. Lucrarile au fost executate de societatea Electroaxa SRL din Suceava, iar valoarea totala a acestora se ridica la 277.800 de lei, suma ce include si TVA. Lucrarile au durat circa trei luni si au constat în montarea a 33 de stâlpi de iluminat de tip solar, cu panouri fotovoltaice. Stâlpii au o înaltime de sase metri si sunt dotati cu lampi de tip LED. Puterea unei lampi este de 50 W, iar puterea panoului solar de 80 W, astfel ca reteaua se poate autosustine. Sistemul este conectat si la reteaua de iluminat public, care intra în functiune în caz de vreme nefavorabila.loading...

Comentarii
  • Bani cheltuiti aiurea pe trotuarul dintre podul Metalurgiei si intersectia Piata 2 Baieti care abia anul trecut a fost asfaltat iar acum asfaltul proaspat, abia intarit este scos si se pun dale. Asa este la noi la Iasi unul incarca si 2 descarca iar prostimea (adica noi ) platim in timp ce potentatii urbei se imbogatesc. Ce parere aveti d-le Primar Chirica? Aveti aceleasi apucaturi ca si dorohoianul Nechita?

  • In loc sa se puna dale peste asfaltul de anul trecut intre Doi Baieti si Podul Metalurgiei , mai bine se amenajau trotuarele pe ambele parti intre Podul Metalurgiei si Uzina Metalurgica ( Bdul Chisinau).Arata ca dupa bombardament si nu au mai fost refacute dupa 1989. La fel si calea de rulare dintre cele doua locatii mentionate anterior, dupa ce s-a refacut linia de tramvai , a fost lasata in parasire astfel ca automobilele circula mai mult pe linia de tramvai.

Adauga un comentariu