Local

Lucrările de la Palas Campus, zona Sfântul Andrei, sunt inaugurate – LIVE VIDEO / GALERIE FOTO

Publicat: 08 iul. 2020
Lucrările de la Palas Campus, zona Sfântul Andrei, sunt inaugurate - LIVE VIDEO / FOTO
Primarul Municipiului Iași Mihai Chirica, președintele Iulius Group Iulian Dascălu și prefectul Județului Marian Grigoraș

Astăzi, 8 iulie 2020, are loc inaugurarea lucrărilor de construcţie a Palas Campus, o investiţie de peste 120 de milioane de euro, realizată de compania Iulius. Palas 2 este un proiect pentru dezvoltarea oraşului, care consolidează parteneriatul cu Primăria Municipiului Iaşi.

Miercuri, 8 iulie 2020, de la ora 10.30, va avea loc baterea primului cui pentru Palas Campus, în zona şantierului, Strada Iancu Bacalu, nr. 1, zona Sfântul Andrei.

Concluzia primarului Mihai Chirica după cele două runde de dezbateri privind proiectul Palas 2

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a redactat două scrisori deschise adresate atât ieşenilor, dar şi lui Iulian Dascălu. În prima scrisoare, cea adresată tuturor ieşenilor, Mihai Chirica trage primele concluzii după ultima dezbatere din cadrul proiectului ”Palas 2”, la sfârșitul anului trecut.

” Odată încheiate cele două runde de dezbateri privind proiectul urbanistic intitulat generic „Palas 2”, vreau să-mi exprim întreaga gratitudine față de toți participanții la acestea – arhitecți, urbaniști, ingineri, istorici, oameni de afaceri, specialiști IT, consilieri locali și județeni ori cetățeni ai Iașului.

Am apreciat cu bucurie și cu deosebit respect felul în care breasla istoricilor s-a aplecat cu probitate profesională asupra necesității și modurilor de protejare a patrimoniului Iașului. Le mulțumesc arhitecților și urbaniștilor pentru că au înțeles că una dintre principalele lor misiuni este aceea de a realiza o îmbinare utilă și estetică între vechi și nou, între mărturiile istoriei noastre și obligația de onoare a generației actuale de a lăsa în urmă o zestre edilitară de valoare. ” se arata în scrisoare.

Proiectul Palas Iași devine cea mai amplă dezvoltare de regenerare urbană din România

Proiectul Palas din Iași va ajunge la o valoare a investiției de peste 470 de milioane de euro, după ce vineri, 28 februarie 2020, în ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Iași au fost aprobate Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) aferente proiectelor de dezvoltare și reconversie urbană propuse de compania IULIUS pentru extinderea ansamblului și pentru revitalizarea unor zone insuficient valorificate din centrul oraşului, de pe strada Sf. Andrei.

Proiectele au trecut prin etape de reconfigurare, care au ținut cont de recomandările specialiștilor, inclusiv cele reieșite din dezbaterile publice, și respectă conurile de vizibilitate spre principalele monumente istorice ale oraşului, garantând prezervarea axelor vizuale esenţiale pentru peisajul cultural al Iaşului. Cele două PUZ-uri, care vizează extinderea Palas Iași, dar și redarea către comunitate a zonei Sf. Andrei și transformarea ei într-un spațiu urban atractiv, au primit toate avizele instituțiilor abilitate.

Noua investiție a companiei IULIUS se va ridica la peste 160 de milioane de euro și va contribui în mod semnificativ la consolidarea unui pol puternic de business și la regenerarea urbanistică a zonei centrale, în ansamblu. Incluzând proiectul Palas, care până în prezent a presupus investiții de aproximativ 310 milioane de euro, infuzia de capital a companiei IULIUS în Iaşi va depăși 470 de milioane de euro.

Aportul financiar substanțial se traduce în numeroase beneficii pentru întreaga comunitate: dezvoltarea celui mai mare centru de afaceri din regiune, crearea a peste 10.000 de locuri de muncă, fluidizarea traficului prin realizarea de noi accese auto şi pietonale şi modernizarea arterelor existente, locuri de parcare suplimentare, piste pentru biciclete și zone pentru parcarea acestora, dar și noi parcuri.
Comentarii
  • propun marilor conducatori ai orasului construirea de gradinite si crese…dupa cum vedeti orasul se dezvolta, cartiere rasar ca dupa ploaie iar populatia tanara procreeaza ..deci e o acuta nevoie de gradinite si crese asa cum reiese si din cererile parintilor de a inscrie copiii la aceste unitati inexistente…..asadar , dragi conducatori, puneti unmarul de construiti CRESE SI GRADINITE in fiecare cartier !!!! veti fi mai apreciati ca niciodata!!!!

  • Se aude ca a cumparat cu sume peste pretul pietii toate apartamentele dintr-un bloc turn de pe Splai si il va darama ulterior

  • mai ramane ceva spatiu verde in orasul Iasi? vom mai putem respira? asta e … apar blocuri ca ciupercile dupa ploaie si avem dreptul la 24 mp spatiu verde pe cap de locuitor conform normelor europene, cat se mai construieste, iasul este ingropat in beton

  • Cred ca ar trebui sa il felicitam si sa i multumim domnului Iulian Dascalu pentru ce a facut si ce face ptr Iasi. Comentarile sunt rautacioase si nu inteleg de ce. Priviti cum a schimbat fata Iasului construirea Palasului, iar zona in care se construieste acuma arata ca in secolul 18. Asta va doriti ptr Iasi. Iasul are o sansa si trebuie sa profitam de ea, iar oamenilor ca Iulian Dascalu ar trebui sa le fim recunoscatori. Felicitari domnule DASCALU!

Adauga un comentariu