Local

Lucrarile la drumurile nationale din judet, verificate de Curtea de Conturi

Publicat: 24 mai 2012
1

@ Toate cheltuielile facute din 2008 pana in prezent pentru investitiile de infrastructura rutiera la nivelul judetului Iasi vor fi verificate de Curtea de Conturi @ In cadrul acestui control, vor fi efectuate si inspectii pe teren, la soseaua de Centura a municipiului Iasi, dar si la tronsoanele de pe drumul national DN 24 din oras la care s-a lucrat anul trecut

Modul in care s-au cheltuit banii publici alocati pentru construirea si intretinerea drumurilor nationale din judetul Iasi va fi verificat, in cadrul unui control amplu derulat de Curtea de Conturi. Acest control este unul programat inca de anul trecut, realizandu-se in acelasi timp cu un control obisnuit si un audit de performanta asupra activitatii Directiei Regionale de Drumuri si Poduri (DRDP) Iasi din anul 2008 si pana in prezent.
Pe parcursul controlului se vor face, pe langa verificarile contractelor, achizitiilor si a celorlalte documente, si inspectii pe teren la mai multe investitii de infrastructura realizate in ultimii ani si pentru care s-au alocat sume mai mari de bani. De exemplu, Varianta de trafic greu din Soseaua de Centura a municipiului Iasi va fi inspectata de angajatii Curtii de Conturi in prezenta constructorilor si a inginerilor de la DRDP Iasi. Momentan, aceasta investitie se afla intr-un stadiu avansat, aproape de finalizare. Cu toate ca termenul de finalizare al acestei investitii este sfarsitul lunii mai 2012, planul constructorilor si al celor de la DRDP Iasi a fost modificat in primelet luni ale acestui an de conditiile meteorologice neprielnice si exproprierile care s-au facut in urma cu doua luni.

Lucrarile la soseaua de Centura a Iasului – varianta de trafic greu, au inceput pe 1 aprilie 2008, iar durata de executie a fost estimata la 50 de luni. Curtea de Conturi va verifica in perioada urmatoare si lucrari executate in municipiul Iasi la dispozitia DRDP Iasi. In acest sens vor fi controlate lucrarile realizate anul trecut pe tronsoanele din DN 24 care traverseaza orasul. DRDP Iasi va trebui sa reabiliteze si pasajul Socola in urmatoarele saptamani, lucrarile neputand fi incepute mai devreme, potrivit reprezentantilor institutiilor, din cauza unei probleme la aprovizionarea cu bitum.

Adauga un comentariu