Magazin

Lucrul de NEIMAGINAT care se intampla cu INIMILE INDRAGOSTITILOR

Publicat: 21 apr. 2013

Studiile au demonstrat ca persoanele indragostite au aceleasi interese, isi termina unul altuia propozitiile, rad la aceleasi glume, si multe altele. Un nou studiu a scos la iveala ca si inimile indragostitilor bat in acelasi ritm!

O echipa de la Universitatea din California a studiat ceea ce se intampla din punct de vedere fizic cu doi indragostiti si a descoperit ca, doar la vederea persoanei iubite, inima sare peste o bataie.

Se sincronizeaza
„Inimile indragostitilor se regleaza si bat in acelasi ritm”, spun cercetatorii, care au descoperit ca persoanele indragostite respira in acelasi ritm, iar bataile inimii se potrivesc dupa ce stau unul langa altul. „Ei nu au nevoie sa se tina de mana sau sa vorbeasca despre asta, pentru a se intampla, iar un efect similar nu a fost descoperit la doua persoane straine”, mai spun specialistii.

Profesorul Emilio Ferrer, citat de Daily Mail, a declarat ca exista multe cercetari conform carora o persoana aflata intr-un cuplu traieste, la nivel emotional, evenimentele cu care se confrunta cealalta, „dar acest test arata ca cei doi indragostiti isi impartasesc experientele si la nivel fiziologic”. Testul a fost repetat cu doua persoane straine una de cealalta, insa de aceasta data, bataile inimii nu s-au sincronizat si nici macar respiratia nu avea acelasi ritm.

Femeile se adapteaza
Echipa a efectuat o serie de  exercitii pe 32 de cupluri. Persoanele din cuplu au fost puse sa stea la cativa pasi departare, intr-o camera linistita, fara sa vorbeasca unul cu celalalt. Cercetatorii au descoperit ca cei doi parteneri aveau batai ale inimii si ritm al respiratiei asemanator, dar si ca femeile au tendinta de a se ghida, in bataile inimilor, dupa parteneri.

„Cu alte cuvinte, am descoperit ca femeile se adapteaza, intr-o relatie, dupa partenerii lor”, a completat Jonatham Helm, doctorand la Universitatea Davis din California.
sursa: evz.roloading...

Adauga un comentariu