Info Turism

Lucrul nestiut despre paturile din hoteluri. Ce se intampla in timp ce tu dormi

Publicat: 20 nov. 2018
9

Atunci cand dormi in alt pat, la hotel, devine frustant ca nu reusesti sa adormi. Iata ce poti face pentru a schimba lucrurile.

Este absolut normal sa nu reusesti sa dormi prea bine cu o noapte inainte de a pleca intr-o calatorie, insa prima noapte petrecuta in alt pat nu este chiar atat de placuta.

Teoretic, ar trebui sa adormi imediat din cauza oboselii, insa la hotel este destul de greu sa inchizi un ochi. Stii care este explicatia?

Totul are legatura cu partea stanga a creierului tau. Este acea parte a creierului care are functia de a procesa ce auzi si te ajuta sa vorbesti. In plus, te ajuta sa faci calcule matematice exacte.

Lipsa de somn poate fi atribuita acestei parti a creierului pentru ca, aparent, aceasta sta partial treaza si alerta pentru a face fata amenintarilor dintr-un mediu nou.

Intr-un studiu neurologic de noapte, s-a notat ca voluntarii au adormit mult mai greu in prima noapte. Emisferele lor stangi au fost mai "treze" si au ramas sa vegheze mediul. In mod normal, ambele emisfere adorm in acelasi timp.

Dezavantajul este ca vei dormi mai prost in prima noapte, avantajul este ca vei supravietui mai bine unei amenintari.

Adauga un comentariu