Curiozitati

Lucruri bizare care se intampla doar in India

Publicat: 17 sept. 2013
4

Agentiile de detectivi pre-matrimoniali, lipsa toaletelor, a igienei sau nasterea la o data stabilita fac parte din unicitatea si culoarea culturala a Indiei. Iata cateva dintre cele mai bizare lucruri descoperite in India.

1. Anumiti Hindusi cred ca este necesar ca bebelusul sa vina pe lume la o anumita data, pre-stabilita. Asa pot influenta, in bine, viitorul copilului.

2. Aproape jumatate din populatia Indiei nu detine o toaleta in locuinta. Isi fac nevoile aproape pe unde apuca. Autoritatile incearca sa rezolve aceasta mare problema.

3. Si elefantii se razbuna! Dupa ce un tren a lovit mortal un elefant, turma a revenit pentru razbunarea lui. Intr-unul dintre aceste cazuri s-au inregistrat distrugerea a 10 locuinte.

4. Familiile angajeaza detectivi particulari pentru a-i spiona pe viitorii miri. Exista chiar si agentii particulare care se ocupa de astfel de cazuri. Familiile celor doi doresc sa se cunoasca cat mai bine, dar pe ascuns.

5. Bancile din India nu au incuietori la usa din fata. In Shani Shingnapur, un templu faimos din Maharashtra, rezidentii nu au nici usi la locuinte si nici incuietori. Ei cred ca sunt vegheati de Lord Shani. In acest oras exista si prima banca comerciala care nu se inchide.

6. Aproximativ 6 milioane de tone de cereale sunt aruncate la groapa de gunoi pentru ca se strica, in timp ce 43% dintre copiii cu varsta sub cinci ani sunt subnutriti si un numar de 3.000 dintre ei ajung sa moara de foame.

7. Un barbat din India a cheltuit 230.888 dolari pentru a-si cumpara un tricou din aur.

8. Hotii sunt atrasi de ceapa! Politistii indieni au prevenit furtul unui camion plin cu ceapa. La acea vreme, leguma era extrem de bine cotata pe piata.

9. Se crede ca inghitirea unui peste ajuta pacientul sa scape de astm. Pestele trebuie sa fie viu.

10. Camionagii incurajeaza claxonatul. Pe spatele camionului este inscriptionat acest indemn pentru soferii de tiruri care vor sa ii depaseasca pe sosele.

11. Miliardarii cumpara zgarie-nori pentru a locui in ei. Un miliardar indian a cumparat o cladire de 27 de etaje si 400.000 mp – 1 miliard de dolari, pentru a o transforma in locuinta pentrul familia sa.

12. Indienii nu se uita la bani cand este vorba de o nunta. Cea mai scumpa nunta din India a costat 1 miliard de dolari, unde banii nu au reprezentat doar mancarea, bautura, hainele si petrecerea, ci si cadouri costisitoare pentru invitati, drept multumire ca au venit la nunta lor.

13. Tot mai multi fermieri se sinucid pentru ca guvernul i-a adus in pragul saraciei si disperarii. Semintele vandute catre ei sunt la preturi exorbitante, iar pretul pe care il plateste statul catre ei, al cumpararea productiei este extrem de mic.

14. Activistii anti-birocarati sunt transferati de la un job la altul pentru ca nimeni nu ii doreste in preajma. Unui angajat i s-a intamplat acest lucru de 43 de ori intr-un singur an.

15. Unii oameni sunt declarati morti desi ei sunt in viata. Unui barbat i-au trebuit 9 ani de zile pentru a le demonstra autoritatilor ca este viu, desi fusese declarat mort de fratii sai, care doreau sa-i fure partea lui de mostenire.

16. Ardeii sunt folositi pe post de arme. Armata din India foloseste cel mai iute soi de ardei pe post de arma.

17. Oamenii sunt arestati pentru ca au dat Like unui status pe Facebook. Daca acesta are conotatii politice neacceptate.

18. Un procent ridicat de copii lucreaza ilegal in minele de carbune. Pentru a avea un venit in plus, parintii isi trimit copii la munca in defavoarea scolii.

Adauga un comentariu