Diete si regimuri

3 lucruri de știut despre grăsimea abdominală

Publicat: 26 dec. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
3 lucruri de știut despre grăsimea abdominală
A avea burta nu înseamnă neapărat că corpul nostru depozitează grăsime abdominală (sau viscerală).

Bine ascunsă sub mușchii peretelui abdominal, grăsimea viscerală crește riscul de diabet, tulburări de somn, boli cardiovasculare și anumite tipuri de cancer.

Grăsimea noastră corporală nu este aceeași peste tot, ea variază în funcție de zona în care se găsește și poate avea consecințe mai mult sau mai puțin semnificative asupra sănătății noastre. Se crede că depunerile de grăsime din abdomen, numite grăsimi viscerale sau grăsimi abdominale, sunt legate de un risc crescut de apariție a diferitelor boli precum diabetul, tulburările de somn, bolile cardiovasculare și anumite tipuri de cancer. Aceasta nu este grăsimea subcutanată, ci grăsimea de sub mușchii peretelui abdominal. Iată 3 lucruri de știut despre grăsimea abdominală!

Cum se identifică grăsimea viscerală

A avea burta nu înseamnă neapărat că corpul nostru depozitează grăsime abdominală (sau viscerală). Într-adevăr, dacă anumite criterii de circumferință a taliei ar trebui să ne alerteze asupra prezenței obezității abdominale, măsurarea tensiunii arteriale și a echilibrului lipidic fac posibilă stabilirea unui anumit diagnostic.

Impactul unui stil de viață sedentar

Spre deosebire de grăsimea picioarelor și a șoldurilor, grăsimea viscerală are un proces de reînnoire foarte dinamic. Dacă nu mănânci suficient, se reduce mult mai repede decât alte tipuri de depozite de grăsime. Și generează multă energie atunci când este nevoie. Dar stilul nostru de viață sedentar și aportul alimentar adesea excesiv o împiedică să se transforme în energie, iar efectul său asupra sănătății este mai sever decât alte tipuri de grăsimi.

Scapă de ea

Experții chestionați de site-ul UK Guardian au declarat că grăsimea abdominală este relativ ușor de ars făcând o jumătate de oră de exerciții energice în fiecare zi, fără a crește aportul de alimente sau prin reducerea porțiilor de alimente. Exercițiile abdominale clasice trebuie evitate, deoarece ajută mușchii să mențină grăsimea în cavitatea abdominală, dar orice formă de activitate fizică este binevenită.

Adauga un comentariu