National

Lucruri incredibile descoperite la Universitatea din București! Un student a aflat de un prejudiciu colosal

Publicat: 10 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Lucruri incredibile descoperite la Universitatea din București Un student a aflat de un prejudiciu colosal
Lucruri incredibile descoperite la Universitatea din București! Un student a aflat de un prejudiciu colosal

Lucruri incredibile descoperite la Universitatea din București! Un student a aflat de un prejudiciu colosal. După sesizările făcute de Andrei Nicolae Popa, student la Universitatea din București, Curtea de Conturi a găsit un prejudiciu de 3.8 milioane de lei, după realizarea unui audit financiar în perioada mai-iulie 2020. Studentul înțelege acum de ce universitatea a majorat taxele în plină pandemie de coronavirus.

Lucruri incredibile descoperite la Universitatea din București! Un student a aflat de un prejudiciu colosal

Andrei Nicolae Popa a făcut mai multe sesizări, iar Curtea de Conturi l-a observat. Tânărul nu înțelegea de ce taxele au fost majorate, chiar dacă pandemia afecta din ce în ce mai mult sistemul universitar și nu numai. Acum el știe de ce: trebuiau acoperite „găurile din bugetul universității”.

„Astăzi am primit adresa Curții de Conturi nr. 3254/02.09.2020 prin care aflu că s-au descoperit lucruri incredibile la UB!

Curtea de Conturi a constatat următoarele abateri de legalitate și regularitate la Universitatea din București:

– Suportarea din veniturile proprii ale Universității din București a unei amenzi contravenționale în sumă de 15.000 lei, fără efectuarea unei cercetări administrative în vederea stabilirii persoanelor responsabile.

– Efectuarea de înregistrări contabile eronate în valoare totală de 2.880.535 lei;

– Neraportarea în contul de execuție întocmit la 31.12.2019 a unor angajamente legale de plată în sumă totală de 805.066 lei.

-Cheltuielile de executare silită în valoare de 33.871 lei au fost înregistrate în evidențele contabile pe cheltuiala entității, fiind suportate de entitate din veniturile proprii realizate, fără efectuarea unei cercetări administrative, fapt ce constituie abatere contabilă.

– Abatere financiar-contabilă urmare a faptului că în cursul anului 2019, Universitatea din București a achitat din veniturile proprii realizate, obligații izvorâte din Sentința Civilă nr. 6870/2017, și anume contravaloarea lipsei de folosință a imobilului din comuna Poienari, jud. Argeș (41.415 lei), și contravaloarea cheltuielilor de judecată de 50.475 lei. înregistrate direct pe cheltuiala entității, până la efectuarea unei cercetări administrative.

TOTAL PREJUDICIU: 3.826.362 LEI

Curtea de Conturi a emis o DECIZIE de măsuri pentru intrarea UB în LEGALITATE!

Acum se explică de ce UB a fost disperată să majoreze taxele studenților în plină pandemie! Trebuia să facă rost de bani pentru a acoperi găurile din bugetul universității, găuri făcute chiar de conducerea și aparatul administrativ al UB! Pentru asta vor plăti studenții UB taxe mai mari în 2020 și 2021, ca să acopere tunurile date de conducere! Nu vă temeți! Acești oameni vor plătit pentru ceea ce au făcut!”, scrie studentul pe Facebook.

Decizie radicală în ceea ce privește Curtea de Conturi: Tăiere masivă din buget

Acum aproximativ o lună, Curtea de Conturi a fost întâmpinată de o decizie radicală dupa ce a efectuat un control la Guvernul Orban. Nu mare le-a fost mirarea reprezentanților CC când au constatat extrem de multe nereguli în cheltuirea banului public, în perioada stării de urgență. Însă, „răzbunare” nu a întârziat să apară.

În urma neregulilor găsite de cei de la Curtea de Conturi, s-a primit „nota de plată”. La rectificarea bugetară Guvernul a luat decizia de a le tăia nu mai puțin de 22,3 milioane de lei din buget.

În ceea ce priveşte instituţiile unde bugetele vor fi diminuate, acestea sunt:

– Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale: -1,942 miliarde lei;

– Ministerul Culturii; -51,5 milioane lei;

– Curtea de Conturi: -22,3 milioane lei;

– Consiliul Concurenţei: – 28,3 milioane lei;

– Institutul Cultural Român: -11,5 milioane lei;

– Camera Deputaţilor: – 8 milioane lei;

– Agenţia Naţională de Integritate: – 4 milioane lei.

Adauga un comentariu