Terapii alternative

Lucruri pe care instructorul tau de fitness ar vrea sa nu le mai faci

Publicat: 21 nov. 2018
7

Esti o femeie ocupata, asa ca este esential sa obtii cele mai bune rezultate in timpul unei sedinte la sala. Iata 6 lucruri pe care instructorul tau de fitness ar vrea sa nu le mai faci.

1. Sa crezi ca mai mult efort inseamna rezultate mai bune. Poate ca ai senzatia ca atunci cand petreci ore intregi la sala si ridici greutati mai grele vei avea rezultae mai bune. Ei bine, acesta este un mit. Este bine sa faci excercitii in mod inteligent – acestea nu trebuie sa fie neaparat grele. E vorba despre calitate, nu despre cantitate. Cel mai important este sa te incalzesti, sa faci excercitiile potrivite si sa iti folsesti energia pentru a executa corect exercitiile.

2. Te umpli cum batoane de proteine. Doar pentru ca sunt vandute la plafar, nu inseamna ca sunt sanatoase. Dupa ce ai facut efort, ai transpirat si ai folosit energia pentru a transforma masa musculara, nu te hrani cu ingrediente procesate si zahar.

3. Ignori micile castiguri. O parte foarte importanta care ne mentine motivati este faptul ca ne simtim bine in legatura cu ce am facut. Asigura-te ca sarbatoresti micile victorii. Ai facut o serie de excercitii in plus fata de ieri? Felicitari. Ti-ai batut cu doua secunde recordul personal? Minunat. Este important sa fii constienta de progresul tau.

4. Nu faci incalzire. Este greu sa ajungi la timp la clasele de seara, dar daca ajungi tarziu la clasele de spinning si te urci pe bicicleta fara sa fi facut incalzirea, vei avea de suferit. Chiar daca intarzii, incalzeste-te macat cateva minute pentru a te pregati de antrenament.

5. Cauti scurtaturi. Ne pare rau, dar este adevarat. Nu exista scurtaturi care pot inlocui dedicarea, programarea si consistenta. Implica-te si rezultatele nu vor inceta sa apara.

6. Te minti. Atunci cand alegi sa urmezi o dieta prea restrictiva sau un program pe care stii ca nu il vei putea respecta, sunt sanse mari sa abandonezi. Daca te minti pe tine insuti si iti minti antrenorul va fi foarte dificil sa reusesti sa iti atingi idealurile. Fii sincera cu ceea ce iti doresti si fa-ti un program realist. Odata ce te-ai pus in miscare, poti adapta programul si dieta. Important este sa iti schimbi rutina. sursa: elle.ro

Adauga un comentariu