Dragoste

Lucruri pe care le faci cand esti ranita emotional – cateva semne care te dau de gol

Publicat: 22 mai 2019
6

Fiecare persoana isi gestioneaza durerea intr-un mod diferit. Orice persoana ranita emotional este unica in ceea ce priveste felul in care abordeaza lucrurile si situatiile, deoarece a trecut prin multa durere. Daca esti ranita emotional, probabil ca stii ca poti face anumite lucruri care pot parea ciudate pentru alti oameni.
Ce semne te dau de gol atunci cand esti ranita emotional?

1. Incerci sa-ti distragi atentia cu orice pret

Incerci sa gasesti lucruri care sa te tina ocupata, care sa nu te lase sa te gandesti la lucrurile care te deranjeaza. Exista un milion de lucruri la care te gandesti si de care trebuie sa scapi. Asa ca faci orice pentru a-ti calma mintea si pentru a-ti organiza gandurile. Iar aceasta modalitate poate fi si buna si rea, depinzand de alegerile acestor distractii.

Vezi si: Iata patru semne ca suferi de tulburarea de stres post-narcisist (TSPN)

2. Programul tau de somn este foarte neconventional

Programul tau de somn variaza de la foarte mult somn la o lipsa acuta de somn. Iar acest lucru este cauzat de faptul ca ai tendinta de a sta treaza noaptea, luptandu-te cu propriile ganduri si aducandu-ti aminte de toate lucrurile prin care ai trecut.

3. Ai dezvoltat o obsesie pentru lucrurile pe care nu le poti schimba

Ai o obsesie pentru toate lucrurile rele si negative care s-au intamplat sau care se intampla in momentul actual. Ai o problema cu a renunta la oricare lucru care nu iti face bine, asa ca ai tendinta de a face lucrurile mai complicate inainte de a iesi iar la lumina zilei.

4. Analizezi totul prea mult

Ranile tale emotionale te fac sa analizezi totul prea mult.
Chiar si cele mai mici lucruri te pot prinde si nu te poti abtine sa nu dezvolti o obsesie si pentru ele. Suntem cu totii vinovati de o analiza amanuntita sau de procrastinare uneori, dar tu mergi la extreme.

5. Plangi din cauze minore

Te superi cu usurinta din cauza unor lucruri minore, lucruri la care ceilalti oameni nici nu se gandesc vreodata. Dar este parte dintr-un proces. Pe masura ce te vindeci si mergi mai departe cu viata ta, toate aceste lucruri vor disparea.

6. Le permiti prea multe oamenilor toxici

Inca esti ranita si vulnerabila, asa ca inca esti in cautarea lucrurilor care iti par cunoscute. Din pacate, ceea ce este familiar ar putea fi o relatie toxica sau prezenta oamenilor toxici in preajma ta. Oamenii care te iubesc nu inteleg ca acest lucru te raneste si mai tare.

7. Ceilalti te enerveaza prea repede

Ti-ai pierdut rabdarea, iar acesta este motivul pentru care esti enervata de cele mai triviale lucruri pe care le fac ceilalti oameni. Iar acesta este un comportament pe care oamenii il interpreteaza gresit. Acestia nu pot intelege de ce te comporti astfel. 

Daca observi aceste lucruri la o persoana, incearca sa empatizezi mai mult cu aceasta. Motivul? Trece prin multa durere si printr-un proces dificil de vindecare.

Adauga un comentariu