La psiholog

Lucruri pe care le poti face in fiecare zi ca sa devii mai inteligent

Publicat: 25 iul. 2014
7
O minte mai agera nu cere neaparat revenirea la orele de curs asa cum se intampla in timpul scolii, ci necesita mai degraba o atentie mult mai puternica asupra lucrurilor pe care le facem. Iata cateva sfaturi
1. Atunci cand iti oferi o pauza de navigare pe Internet, incearca sa nu te limitezi doar la verificarea retelelor sociale sau la urmarirea unor filmulete haioase. Pe internet pot fi gasite cursuri on-line, prezentari extrem de interesate TED sau dictionare prin care iti poti consolida vocabularul. 

Grijile in exces, semn al inteligentei peste medie
 

2. Scrie ceea ce ai invatat. Este important ca dupa ce deprinzi diverse abilitati sau informatii sa incerci sa le explici fie altora, fie doar tie, prin scris. Acest lucru stimuleaza creierul sa „inmagazineze” mult mai puternic informatia noua. 
3. Pe langa lista lucrurilor pe care trebuie sa le faci, merita sa notezi undeva si tot ceea ce ai indeplinit intr-o zi sau in ultima saptamana. Ideea listei „lucrurilor rezolvate” induce o stare de multumire si de incredere in propria persoana. 

Aproximativ 40% din inteligenta unui copil este mostenita
 

4. Inconjoara-te de prieteni inteligenti. Chiar daca poate fi dificil pentru orgoliul tau, oamenii mai inteligenti decat tine iti pot furniza atat informatii, cat si perspective noi asupra problemelor din viata ta. 
5. Fireste, chiar si intr-o era a Internetului, cititul este una dintre cele mai bune metode prin care sa ne dezvoltam inteligenta. Desi putem fi atrasi mai degraba de un tabloid decat de o carte de non-fictiune spre exemplu, lectura in cantitati din ce in ce mai mari este foarte importanta pentru creier. 

IQ-ul oamenilor, in scadere – care este motivul
 

6. O alta metoda de a va imbunatati inteligenta este si invatarea unei noi limbi straine. Bineinteles, nu trebuie sa va simtiti rau ca nu ati devenit fluent, ci sa va bucurati mai degraba de informatiile pe care le acumulati. 
7. Pauzele si timpul liber au si ele de asemenea o importanta capitala daca doriti sa va imbunatatiti cat mai mult inteligenta. Stimularea mentala prelungita duce inevitabil la o oboseala profunda, care va bloca acumularea de noi informatii. (sursa: adevarul.ro)
Adauga un comentariu