La psiholog

Lucruri pe care nu le stiai despre depresie

Publicat: 04 ian. 2015
Toate studiile facute au scos la iveala cateva lucruri mai putin cunoscute despre depresie.
Persoanele depresive au parti ale creierului mai mici
Oamenii de stiinta au descoperit ca oamenii care tind sa sufere de depresie au un hipocampus mai mic (parte a creieruluiresponsabila pentru controlul emotiilor si a memoriei). Motivul din spatele acest lucru nu este foarte clar. Cu toate acestea, cercetatorii au speculat ca hormonul stresului, cortizolul care se elibereaza in cantitati mai mari in creierul persoanelor depresive poate avea un efect asupra scaderii hipocampusului. Ei au descoperit, de asemenea, ca persoanele care se nasc cu un hipocampus mai mic sunt, de asemenea, plauzibile sa sufere de aceasta boala, potrivit clickpentrufemei.ro.

Primele semne ca suferi de depresie sezoniera 

Intre depresie si inflamatie exista o stransa legatura
Oamenii de stiinta au descoperit ca exista o legatura stransa intre depresie si inflamatie. Ei au teoretizat ca inflamatia cronica asociata cu unele boli poate duce la depresie. Pentru a valida concluziile lor, expertii au administrat endotoxina (medicament care ajuta la stimularea inflamatiilor) persoanelor sanatoase si au constatat debutul acestei boli.

Depresia, diagnosticata printr-un simplu test de sange 

Depresia este legata de multe dezechilibre chimice din creier
A fost dovedit stiintific ca modificarea unor substante chimice cerebrale (cunoscute ca neurotransmitatori precum serotonina si noradrenalina) este asociata cu depresia. În urma studiilor clinice, cercetatorii au constatat ca 25% dintre persoanele care au un nivel scazut de neurotransmitatori sufera de depresie. Cu toate acestea, exista unele persoane prea deprimate care prezinta niveluri anormal de ridicate de serotonina si noradrenalina.
Unele medicamente pot provoca depresie
Exista anumite medicamente care pot duce la depresie. Printre acestea se numara cele care tin sub control tensiunea arteriala, problemele cu acnee, precum si unele contraceptive orale.


loading...

Adauga un comentariu