Magazin

Lucruri uimitoare despre grasimea din corp

Publicat: 02 ian. 2013
1

Un nou studiu al specialistilor arata ca persoanele care au cateva kilograme in plus pot trai mai mult. In comparatie cu oamenii care au o greutate normala, ei au o probabilitatea mai mare de a trai mai mult.

Nu sunt inclusi aici oamenii care au prea multe kilograme in plus. Pentru a determina daca sunt in aceasta situatie, ei trebuie sa stie ca nivelul cel mai mic al obezitatii se traduce in indicele pe masa corporala situat intre 30 si 34,9, scrie ziare.com.

Concluzia apartine mai multor studii efectuate de experti in domeniu. Unul dintre ele a fost facut la o scara mult mai mare decat precedentele. Coordonatoarea lui este Katherine Flegal, de la o institutie americana in domeniu. Ea afirma ca obezitatea usoara nu a fost asociata cu mortalitatea cauzata de boli cardiovasculare sau cancer.

In plus, acelasi studiu publicat in revista „The Journal of the American Medical Association” arata ca grasimea acumulata poate proteja inima. Totusi, in cazul celor obezi, daca valoarea colesterolului este mare, atunci grasimea se intoarce impotriva lor. Daca el nu este mare, atunci nimeni nu are motive pentru a incepe o dieta drastica.

Aceiasi specialisti afirma ca un indice de masa corporala considerat normal, adica intre 18,5 si 24,9, ar trebui revizuit deoarece este prea mic. „Grasimea insasi nu este atat de rea precum credeam”, afirma doctorul Kamyar Kalantar-Zadeh. Grasimea de pe abdomen este considerata periculoasa pentru sanatate, iar cea din alte regiuni ale corpului nu ar fi atat de periculoasa.

In plus, oamenii cu probleme de greutate preintampina mai usor bolile grave, caci merg mai des la doctor, spun expertii in domeniu.

Adauga un comentariu