National

Ludovic Orban a anunțat care este obiectivul Guvernului în ceea ce privește bugetul de stat

Publicat: 29 oct. 2020
Ludovic Orban citește un act oficial
Ludovic Orban, premierul României a discutat noile măsuri anti Covid-19

Joi seara, 29 octombrie, premierul Ludovic Orban a declarat, în cadrul unei conferințe de presă din Constanța, că obiectivul Guvernului este adoptarea bugetului de stat, dar și a legii bugetului asigurărilor sociale, până la data de 31 decembrie. Gabriela Firea, vocea Partidului Social Democrat, l-a chemat pe Orban în fața Parlamentului, cu scopul de a prezenta un raport în legătură cu proiectul de buget pe anul viitor.

Premierul a fost întrebat ce părere are despre faptul că Gabriela Firea l-a chemat în fața Parlamentului, iar acesta a răspuns că „doamna Firea a pierdut alegerile pentru Primăria Capitalei”, în acest sens sfătuindu-l pe Nicușor Dan să facă un audit „foarte serios” la Primăria Bucureștiului..

„Primăria lăsată plină de datorii de fostul primar general, în condițiile în care bucureștenii nu au simțit aproape nimic de pe urmă mandatului de patru ani al fostului primar general”, a afirmat premierul.

„În privința legii bugetului de stat, obiectivul nostru este acela de a adopta legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale de stat până la data de 31 decembrie”, a mai spus Orban.

Social-democrații, prin intermediul Gabrielei Firea, l-a chemat pe premierul Ludovic Orban în fața Parlamentului să prezinte un raport privitor la proiectul de buget pe anul viitor: „Românii să afle care sunt intențiile concrete cu privire la TVA”.

Gabriela Firea: „Nu înțelegem de ce bugetul nu este urcat în transparența publică dacă nu este nimic de ascuns”

Joi, Gabriela Firea, prim-vicepreședintele PSD, a făcut următorul anunț: Social democrații îl cheamă pe Ludovic Orban la raport în Parlament.

Membrii Partidului Social Democrat au au luat decizia, în ședința Consiliului Politic Național, de a-l chema pe premierul Ludovic Orban pentru explicații privind proiectul de buget pe anul viitor.

„Azi, în ședința CPN am decis să facem demersurile necesare să-l chemăm pe premier în Parlament cu un raport referitor la situația bugetului pe anul viitor. Nu înțelegem de ce bugetul nu este urcat în transparența publică dacă nu este nimic de ascuns”, a declarat Gabriela Firea.

Totodată, Gabriela Firea i-a cerut prefectului Capitalei, Traian Berbeceanu, să redeschidă școlile din București, catalogând această măsură ca fiind una „injustă”.

„Așa cum știți, s-a luat această măsură, o măsură injustă pentru toți profesorii și elevii. În Europa doar România și Lituania țin școlile închise. Care este motivul pentru ca școlile din București în care nu au fost cazuri sau a fost un caz, două, să fie oprite cursurile? Nu există nici o justificare. Cerem noului prefect al Capitalei să redeschisă școlile din Capitală.”, a solicitat Gabriela Firea.

Încă o solicitare pentru Guvern, din partea Oanei Florea

Oana Florea, deputat PSD, solicită Guvernului să facă diferenţa dintre Partidul Național Liberal şi puterea executivă deţinută de PNL, şi să nu lege alegerile parlamentare de un act necesar de guvernare.

Ce nu înţelege, de fapt, domnul Cîţu, este că domnia sa nu e doar senator PNL, ci şi ministrul Finanţelor Publice în Guvernul României. Mai exact, trebuie să le spună românilor cum va arăta bugetul pe 2021, nefiind vorba de un demers politic, ci de unul guvernamental. Atât Orban, cât şi Cîţu au uitat diferenţa dintre guvern şi partid.

Guvernul este al României chiar dacă, vremelnic, PNL ocupă Palatul Victoria”, a reacţionat deputatul, după ce ministrul Finanţelor a anunţat că proiectul de buget va fi prezentat după alegerile parlamentare programate, conform hotărârii de guvern, pe 6 decembrie.

 

Adauga un comentariu