Actualitate

Ludovic Orban a decis: ”Parlamentarii PNL nu vor participa la vot.”

Publicat: 30 aug. 2020
Ludovic Orban a decis: ”Parlamentarii PNL nu vor participa la vot.”
Ludovic Orban a decis: ”Parlamentarii PNL nu vor participa la vot.”

Ludovic Orban a decis: ”Parlamentarii PNL nu vor participa la vot.” Cu puțin timp înainte de moțiunea de cenzură, premierul României a transmis că are o echipă de negociere în Parlament și care discută cu toți parlamentarii din PSD, dar și cu cei din celelalte partide care nu sunt la putere.

Duminică seara, Ludovic Orban, a anunțat că PNL nu va participa la votul pe moțiune.

”Parlamentarii PSD nu vor gira această moțiune de cenzură care este în afara cadrului constituțional. Noi am sesizat CCR. Luni vom depune punctul de vedere al Guvernului. Parlamentarii PNL nu vor participa la vot.

Am avut discuții cu cei de la UDMR, vom discuta și mâine.

Noi am format o echipă de negociere, am abordat parlamentari din zona PSD-ului mare și a PSD-ului mic și le-am transmis că trebuie să țină cont de interesul României, nu trebuie să o arunce într-o zonă de haos, de dezechilibru.”, a declarat Ludovic Orban.

Robert Cazanciuc consideră că moţiunea de cenzură depusă de PSD împotriva Guvernului Orban va trece

Într-o declaraţie de presă, Robert Cazanciuc, lider PSD, susţine că luni, 31 august 2020, Guvernul Orban va fi demis. Acesta consider ca moţiunea de cenzură va trece cu o majoritate confortabilă de voturi. De asemenea, preşedintele Senatului a afirmat că, din punctul său de vedere, mandatul noului guvern al PSD va fi reducerea milionului de şomeri şi a deficitului bugetar major care rămân în urma guvernării liberale.

„Pe 31 august se va dezbate şi vota moţiunea de cenzură, un act politic prin care parlamentarii PSD şi de la alte partide vor retrage mandatul acordat executivului Orban. Guvernul răspunde politic numai în faţa Parlamentului pentru întreaga să activitate, potrivit Constituţiei (art 109, alin 1). În mod cert, debutul sesiunii ordinare din septembrie va fi marcat de calendarul pentru formarea noului guvern, când PSD va propune un premier şi soluţii pentru România în urma monstruoasei guvernări Orban.
PSD a prezentat deja noul său program politic şi pe baza acestuia am pregătit şi un program de guvernare adecvat la condiţiile actuale de pandemie. (…) Prioritatea zero, aşadar, este moţiunea de cenzură şi formarea noului guvern care să guverneze pentru români”, a declarat Cazanciuc, pentru AGERPRES.

Guvernul PNL a afectat stabilitatatea tării, consideră Cazanciuc. Ludovic Orban a decis

„Cu Guvernul Orban nimic nu mai este sigur, nici măcar dacă e lege. Miza moţiunii este ca românii să aibă o viaţă mai bună, nivelul de trăi să crească în primul rând prin aplicarea legii la pensii, alocaţii, etc. Noi înţelegem cum este mai bine pentru români pentru că nu îi privim de la înălţimea tribunei. Vom trimite acasă un guvern incompetent. Mandatul noului guvern, din punctul meu de vedere, reducerea milionului de şomeri şi a deficitului major, fără perspectivă de îmbunătăţire cu actualul Guvern”, a mai adăugat Cazanciuc.

Parlamentul se va reuni luni, 31 august, de la ora 14,00, în ultima zi a sesiunii extraordinare, în şedinţă comună, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PSD şi intitulată „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor”.

PSD a depus pe 17 august moţiunea de cenzură şi a fost citită în plenul comun pe 20 august.

 

Adauga un comentariu