Actualitate

Ludovic Orban, anunț de ultimă oră: „Cluburile ar trebui închise după ora 22.00 sau 23.00” – VIDEO

Publicat: 11 iul. 2020
Premierul Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a explicat că sunt mari probleme cu respectarea regulilor la terase, în benzinării, dar mai ales în cluburile de noapte. El a spus că în opinia sa cluburile ar trebui închise și la nivel guvernamental s-ar putea lua decizia de a închide cluburile după ora 22.00 sau ora 23.00.

”În ceea ce privește alte servicii de alimentație publică, să știți că avem probleme. Sunt foarte multe terase unde nu se respectă regulile, unde nici măcar personalul angajat nu respectă regulile, iar patronilor nici măcar nu le trece prin cap să facă cel mai mic demers pentru respectarea regulilor. Să știți că și în benzinării avem probleme, în special în benzinăriile de pe drumuri care duc spre destinații de vacanță și asta nu v-o spun din auzite, v-o spun din experiența proprie.

Oamenii aliementează și dacă n-au mască sunt lăsați, evident, să plătească. Asta nu este acceptabil, iar benzinăriile trebuie să găsească soluții în așa fel încât și cei care nu au mască să aibă posibilitatea de a-și achiziționa o mască înainte să intre în spațiu închis. Nu mai vorbesc de alte activități în benzinării, unde se stă la coadă și dacă ai pe cineva fără mască riscă să infecteze foarte mulți oameni.

În cluburi avem din nou probleme. Sunt unele cluburi care nu respectă nicio regulă, părerea mea este că ar trebui închise și aici va trebui să ne gândim foarte bine dacă nu luăm noi niște măsuri, care au fost luate și în alte țări, ca după ora 22.00 sau 23.00 să se închidă aceste tipuri de activități”, a spus Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban participă sâmbătă, împreună cu ministrul afacerilor interne Marcel Vela şli cu ministrul Muncii Violeta Alexandru, la şedinţa în sistem videoconferinţă cu prefecţii şi şefii structurilor MAI şi ai celorlalte instituţii şi autorităţi cu atribuţii în gestionarea situaţiei generate de creşterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19. Orban a spus că le cere tuturor celor cu atribuții în domeniu să amplifice controalele spre limita maximă, asta pentru că s-au constatat semnificative încălcări ale regulilor.

„Scopul acestei întâlniri este acela de a suna mobilizare generală a instituţiilor statului care au atribuţii în lupta împotriva epidemiei, acele instituţii care au atribuţii de control pentru a determina o amplificare la limita maximă posibilă a acţiunilor de control pentru a respecta asigurarea regulilor de protecţie a sănătăţii oamenilor. (…) Scopul principal al acestei şedinţe este acela de a îmbunătăţi coordonarea între instituţii şi de a creşte eficienţa măsurilor pe care le luăm şi acţiunilor de control pe care le organizăm”, a declarat Ludovic Orban sâmbătă, la şedinţa în sistem videoconferinţă cu prefecţii, şefii structurilor MAI şi ai celorlalte instituţii şi autorităţi cu atribuţii în gestionarea situaţiei generate de creşterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

Premierul a cerut, totodată, intensificarea controalelor pe transportul public, la metrou şi în zona transportului feroviar. El a solicitat ca şi locurile de joacă să fie supravegheate.

În ceea ce priveşte comerţul, prim-ministrul a punctat că orientarea controalelor trebuie să fie către pieţele agroalimentare, dar şi în târguri. Orban a cerut intensificarea controalelor şi la terase, restarante, benzinării şi cluburi.

Comentarii
  • Dar in cladire Guvernului tot cu masca pe fata si manusile pe mana se bea whisky si se fumeaza trabucuri???… Dar Rares Bogdan, ce v-a povestit dupa ce a facut chef cu 100 pers?.. a raspandit Covid-ul? ….El de ce nu a fost anchetat?… Sau a demonstrat ca nu e chiar asa periculos Covidul…Cresc infectatii inainte sa apara Iohanis la Tv… si scade nr lor dupa ce si-a facut el aparitia…. despre ce vb?

  • Dom’le Premier… in cladirea Guvernului tot cu manusile pe mana se bea whisky si se fumeaza trabucuri?… Plecam din Vama Veche si venim acolo… La Crsma lui Sica!

  • DA,la BELCESTI trebuie inchis RESTAURANTUL CENTRAL a lui Cretu Mihai ,care spala bani dati cu camata de sotia sa Vasilica .

Adauga un comentariu