Actualitate

Ludovic Orban bagă dihonia în PNL: O vrea pe Violeta Alexandru în cursa pentru Primăria Capitalei, deși nu e favorită în sondaje

Publicat: 18 feb. 2020

Ludovic Orban insistă ca Violeta Alexandru să fie candidatul PNL pentru primăria Capitalei, în ciuda sondajelor care o dau printre ultimii clasaţi. Diferenţa dintre ea şi Rareş Bogdan, de exemplu, este de mai mare de 20 de procente. Asta în condiţiile în care nici Rareş Bogdan nu o învinge pe Gabriela Firea, potrivit ultimului sondaj CURS.

Potrivit unor surse PNL, Orban nu este de acord ca Rareș Bogdan să fie candidat la alegerile locale, deși în sondajele interne ale PNL, Rareș Bogdan are intenție de vot de 29 de procente, ceea ce înseamnă o diferență mare față de Violeta Alexandru, care are 6% ca intenție de vot pe București.

Violeta Alexandru este una dintre apropiatele lui Orban este și motivul pentru care a ajuns să fie propusă la Ministerul Muncii, iar acum Ludovic Orban o vrea drept candidat la Primaria Capitalei.

Chiar și vicepremierul interimar, Raluca Turcan, confirmă posibilitatea ca Violeta Alexandru să devină candidatul PNL la Primăria Capitalei. „Este preşedinta Organizaţiei Bucureşti şi mi se pare normal să fie o opţiune, evident”.

Gabriela Firea a câștigat încrederea românilor pentru a obține un nou mandat la Primăria Capitalei, 40% dintre ei considerând-o potrivită, fiind urmată de Traian Băsescu (29%) și Nicușor Dan (26%), potrivit unui sondaj CURS. Sondajul a fost realizat în perioada 23 ianuarie – 6 februarie.

Pe următoarele locuri se situează Rareș Bogdan (23%), Vlad Voiculescu (22%), Victor Ponta (19%) și Violeta Alexandru (6%).

Adauga un comentariu