National

Ludovic Orban, cuvinte de laudă pentru primarii racolați din PSD

Publicat: 24 sept. 2020
Ludovic Orban
Ludovic Orban a spus că la nunți și botezuri nu se respectă regulile de protecție împotriva coronavirusului

La Cluj-Napoca, premierul României, Ludovic Orban, a lăudat doi primari, membri ai Partidului Social Democrat, trecuți recent în PNL. L-a felicitat pe Cristian Matei, de la Turda (județul Cluj), pentru proiectele de dezvoltare pe care le-a început, dar și pe Costan Morar, de la Dej.

„În echipa noastră au venit oameni de mare calitate, cum e domnul Cristian Matei de la Turda, care este literalmente – eu nu știu cum… Am aflat ulterior de ce este așa performant, pentru că el a fost înainte în Partidul Liberal în ’93… Când a reușit să iasă primar a demostrat că are rezultate remarcabile. Ce se întâmplă la Turda este literalmente o revoluție în materie de proiecte de dezvoltare

Îl avem, de asemenea, cu noi pe Costan Morar de la Dej”, a precizat Ludovic Orban, premierul României, la Cluj-Napoca.

Cuvintele liderului PNL au apărut în contextul în care o listă întreagă de primari PSD și-au părăsit partidul, pentru a intra în PNL. Astfel de gesturi au fost criticate dur de Rareș Bogdan, Prim-vicepreședintele PNL, dar și de Klaus Iohannis, președintele României.

Rareș Bogdan a răbufnit: „Atac cu înverșunare mizeria traseismului. Urâta politichie mai avem”

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a răbufnit la adresa colegilor de partid. Acesta s-a poziționat împotriva traseismului politic. Aceeași poziție a avut-o și Klaus Iohannis în timpul unei conferinței de presă. Rareș Bogdan este persoana desemnată de Ludovic Orban să se ocupe cu strategia politică din alegerile locale. Nu este pentru prima dată când liberalul și-a exprimat indignarea cu privire la traseismul politic.

„Poate acum vor pricepe cu toții, dacă de la mine nu a fost îndeajuns de clară poziția, pana și cei care zilele trecute se făceau ca nu înțeleg de ce atac cu înverșunare mizeria traseismului vor putea medita la aceasta chestiune. Urâta politichie mai avem, nu cred ca mai exista undeva pe planeta o clasa politica mai lipsită de principii, valori și credințe. Suntem absolut unici pe planeta și din acest punct de vedere”, a afirmat Rareș Bogdan.

Klaus Iohannis: ”Nu văd cu ochi buni aceste racolări”

Președintele României condamnă aceste racolări, numindu-le ”o boală gravă a politicii românești”, fiindcă nu este prima oară când se întâmplă astfel de lucruri. Iohannis are speranța că traseismul politic se va ameliora în viitor, ba chiar speră că nu se va mai practica.

„Nu văd cu ochi buni aceste racolări. Am fost dintotdeauna și sunt și acum împotriva traseismului politic. E o boală gravă a politicii românești. Ori de câte ori am avut ocazia m-am exprimat public împotriva traseimului politic”, a afirmat Klaus Iohannis. Acesta a fost întrebat de jurnaliști ce părere are despre membrii PSD care au venit în PNL.

„Sunt împotriva acestui traseism politic, ba mai mult am avut diferite întâlniri și cu foști colegi/ colege din PNL și le-am spus și lor acest lucru. Sper să prind vremea în politica românească când acest traseism nu se mai practică”, a spus Klaus Iohannis.

 





Adauga un comentariu