Actualitate

Ludovic Orban: „Desemnarea prefecților, săptămâna viitoare“

Publicat: 22 feb. 2021
ludovic orban la o conferinta de presa
Ludovic Orban a vorbit, vineri, despre o posibilă plecare a ministrului Vlad Voiculescu din Guvernul Cîțu

Președintele PNL Ludovic Orban a delcarat luni, 22 febraurie, că Biroul Politic Naţional al partidului a validat prefecţii şi suprefecţii care urmează să fie decişi de către Guvern, săptămâna viitoare, în baza discuţiile avute la nivelul coaliţiei.

„Noi am finalizat în cadrul Biroului Permanent al PNL validarea prefecţilor şi subprefecţilor care urmează a fi decişi de către Guvern. După cum bine ştiţi, în urma ordonanţei care a modificat statutul prefecţilor, există un termen de 30 de zile pentru finalizarea procedurilor în conformitate cu ordonanţa de urgenţă şi, ca atare, noi am finalizat, practic, în cadrul partidului, toate procedurile de validare a candidaţilor la funcţiile de prefect şi subprefect“, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban: „Guvernul să decidă desemnarea prefecţilor şi subprefecţilor în baza discuţiilor pe care le-am avut la nivelul coaliţiei“

Liderul liberal a precizat că începând de săptămâna viitoare, Guvernul va decide desemnarea prefecţilor şi subprefecţilor după cum s-a discutat la nivelul coaliţiei.

„Evident, şi partenerii noştri din coaliţie vor finaliza aceste proceduri, urmând ca, începând de săptămâna viitoare, Guvernul să decidă desemnarea prefecţilor şi subprefecţilor în baza, evident, a discuţiilor pe care le-am avut la nivelul coaliţiei”, a menționat spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre moțiunea împotriva lui Claudiu Năsui: „Este o tendinţă de politicianism demagogic“

Ludovic Orban a spus că social democrații arată o tendinţă de politicianism demagogic după ce aceștia au amenințat că vor să depună o nouă moțiune simplă, de data aceasta împotriva lui Claudiu Năsui.

„V-am mai spus: să te apuci să depui moţiuni simple împotriva unor miniştri la o lună, două de la preluarea mandatului arată o tendinţă de politicianism demagogic. Aşteptăm să vedem moţiunea. În ceea ce ne priveşte, noi suntem solidari cu partenerii de guvernare şi cu siguranţă vom vota împotriva unei moţiuni depuse de PSD”, a mai spus Ludovic Orban.

Sorin Grindeanu: „Vom depune moțiune simplă împotriva lui Claudiu Năsui“

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD, a declarat luni, 22 februarie, după ședința Biroului Permanent Național (BPN), într-o conferință de presă, că social-democrații vor depune o moțiune simplă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui.

Sorin Grindeanu a transmis și un mesaj pentru minerii care protestează în Valea Jiului că social democrații vor depune amendamente la bugetul pentru 2021 pentru a li se plăti acestora drepturile restante.

„În Biroul Politic Naţional al PSD am decis să depunem moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui pentru bătaia de joc la adresa antreprenorului român. În loc să îi ajute el nu face decât să blocheze un program de finanţare de 500 milioane euro. Deci după dezbaterile pe buget, vom face o moţiune simplă împotriva ministrului Economiei Claudiu Năsui”, a declarat Sorin Grindeanu.

Claudiu Năsui a depus plângere penală la DNA

Claudiu Năsui, Ministrul Economiei, a anunțat că a depus plângere penală la DNA, joi, 18 februarie, în cazul suspiciunilor de fraudă la aplicarea Măsurii 3, privind accesarea granturilor pentru investiţii acordate IMM-urilor din fonduri europene.

Plângerea penală depusă la DNA este una in rem, fiind legată de suspiciunile pe care le are în ceea ce priveşte acordarea granturilor pe Măsura 3, un program cu o finanţare totală în valoare de peste 550 de milioane de euro, bani nerambursabili care ar fi trebuit acordaţi firmelor afectate de pandemie.

„Am depus o plângere penală in rem la DNA care vizează activitățile suspecte, de comun acord cu premierul Florin Cîțu”, a declarat Claudiu Năsui.

Adauga un comentariu