Actualitate

Ludovic Orban, despre cum ne-a salvat de COVID-19: „Dacă nu se lua măsura izolării şi carantinei, România era Italia la pătrat!“

Publicat: 29 iun. 2020
ALT=
Ludovic Orban, despre cum ne-a salvat de COVID-19: „Dacă nu se lua măsura izolării şi carantinei, România era Italia la pătrat!“

Ludovic Orban, despre cum ne-a salvat de COVID-19. Premierul a început campania electorală și explică despre modul în care el și PNL au salvat România. Ludovic Orban susține că, dacă nu se lua măsura izolării şi carantinei, „România era Italia la pătrat“.

Ludovic Orban vorbește și despre măsurile care ar trebui luate de Guvern în cazul unui al doilea val al epidemiei cu noul coronavirus.

„Aici opiniile sunt foarte diferite asupra acestui subiect. Încă nu este vorba de un val doi. Ca să vină un val doi, trebuie să treacă primul val. Primul val nu a trecut, iar ce se întâmplă în România este, într-o anumită măsură, firesc. Totuşi, românii au fost supuşi la măsuri de restricţii, care sunt foarte greu de acceptat. Deşi noi am avut un plan de relaxare în trepte, un plan gradual, un plan gândit care să permită reluarea activităţilor în ordinea descrescătoare a riscului epidemiologic, există o relaxare şi o atitudine de neglijare a pericolului ca să spun aşa“, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre cum ne-a salvat de COVID-19: PSD, marele dușman

Premierul pune numărul mare de cazuri din ultimele zile pe seama liderilor politici „iresponsabili“. Atacul este direct la PSD, liderii social-democrați cerând în mod imperativ venirea cu niște măsuri pentru repornirea economiei, lucru nerealizat nici până acum.

„Aceasta atitudine a fost în mare parte generată şi de foarte multe luări poziţii, din păcate, din partea unor lideri politici iresponsabili, care au îndemnat oamenii să nu respecte regulile, care au bagatelizat în discursurile publice pericolul şi care au determinat pe foarte mulţi români să nu perceapă la adevărata gravitate riscul acestei epidemii“, a precizat Ludovic Orban.

Renate Weber, inamicul public numărul 2

După PSD, Renate Weber este următoarea țintă a liberalilor. Premierul a vorbit şi de propunerea PNL de demitere a Avocatului Poporului, Renate Weber, căreia i-a reproşat sesizările adresate Curţii Constituţionale, care „au lipsit autorităţile statului de instrumentele necesare pentru a putea asigura respectarea regulilor”.

„Grav este că atacurile la Curtea Constituţională generate de Avocatul Poporului au lipsit autorităţile statului de instrumentele necesare pentru a putea asigura respectarea regulilor şi, pe de altă parte, au creat foarte multe situaţii, care sunt de natură a creşte riscul epidemiologic.

Să vă dau numai un exemplu – ultimul atac la Curtea Constituţională împotriva izolării şi carantină. Dacă nu luam măsura izolării şi carantină, România era Italia la pătrat, pentru că noi am avut peste 1,7 milioane de români, între 26 februarie şi 1 iunie, care au venit din ţări în care epidemia era extrem de puternică şi pentru care, dacă nu aveam la dispoziţie posibilitatea de a lua măsura izolării sau carantinării, practic, oameni infectaţi ar fi circulat în societate şi ar fi răspândit virusul (…)

La fel cu amenzile. Este nedrept. Deci ai 200.000 de oameni care au încălcat legea, care au fost amendaţi şi tu te situezi de partea lor, nu te situezi de partea celor 19 milioane. Adică 99% din populaţia României, care a fost corectă şi care a respectat regulile, a fost într-un fel sancţionată de această decizie de anulare a amenzilor (…) Asta continuă linia situărilor oamenilor puşi de PSD în diferite instituţii publice de partea a celor care nu respectă legea, de partea celor care încalcă legea şi un dispreţ total faţă de majoritatea populaţiei care respectă legea”, a precizat Orban.

Comentarii
  • Esti dus cu capul frate…. Tu ai vrut starea de urgenta ca sa puteti fura linistit tu cu Ministru Apendic, Raed si cu hotul de la interne Velea… prin acolitii vostri politic…
    RUSINE PNL ca ne mintiti in fiecare zi….
    Cum de nu iese presedintele la rampa?…I-ati ascuns borcanul de VIagra?… ca numai dupa ce scapa la borcan…ia la R E G U L A T poporul Roman…
    RUSINE sa va fie…. Ati U C I S oameni nevinovat neacordandu-le acces la asistenta medicala, de 1000 ori mai multi decat in COLECTIV, iar la sfarsit ati dat vina pe COVID

  • ba aurica cum stai tu pe haznaua 3 si dupa aia vii sa vomiti aici ce auzi din gura slugilor varanului.Ia si gandeste cu neuronul tau si vezi ca acest virus este pe tot globul si ucide oameni,zombificatule!!!

  • Cei care n-au respectat regulile au fost membrii guvernului,care chiolhaneau in guvern,fara masti.Mastile promise pentru cei nevoiasi,nici pana astazi nu s-au dat.Ataca tot timpul si incalca impreuna cu Iohanis legile,CCR,Avocatul Poporului,alte instante,precum si PSD.Fac imprumuturi cu dobanda cea mai mare din Europa,dar nu se stie unde se duc banii.In rest spriteaza,economia stagneaza.

Adauga un comentariu