Actualitate

Ludovic Orban, despre gratuitatea la tren pentru studenţi: „Voi susţine amendamentul” – VIDEO

Publicat: 01 mart. 2021
Ludovic Orban îmbrăcat în costum
Fostul premier și liderul PNL Ludovic Orban

Preşedintele Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, a transmis astăzi, 1 martie 2021, faptul că va susţine amendamentul pentru ca studenţii să fie beneficiarii gratuităţii la tren.

Liderul liberal a menţionat luni că nu se va opune amendamentului cu privire la călătoriile gratuite cu trenul pentru studenţi, în cazul în care coaliţia de guvernare va lua o decizie în acest sens.

„Eu voi face ce se hotărăşte în cadrul coaliţiei”, a afirmat Orban la Parlament, întrebat dacă va susţine amendamentul depus de liberalul Florin Roman la legea bugetului de stat pe anul 2021.

Amendamentul, depus fără semnătură

Ludovic Orban a precizat faptul că amendamentul a fost depus fără semnătura sa.

„A depus amendamentul, vedeţi că l-a depus fără semnătura mea. Dacă se va lua o decizie în coaliţie de a susţine acest amendament, îl voi susţine şi eu”, a precizat preşedintele PNL.

Ministrul Educaţiei şi Cercetării, Sorin Mihai Câmpeanu, spunea vineri că ar vota propunerea ca studenţii să primească în continuare gratuitate pentru 12 călătorii dus-întors cu trenul între localitatea de domiciliu şi cea unde studiază.

Ludovic Orban a fost convins de propunere

Liderul liberal a menţionat că a fost convins că propunerea ar putea trece. Astfel, studenţii ar urma să primească 12 călătorii dus-întors între casă şi universitate, într-un singur an universitar.

„Da, sunt convins că această propunere ar putea să treacă. Ea prevede un număr de 12 călătorii dus-întors între localitatea de domiciliu şi universitate, călătorii care să se facă, bineînţeles, pe durata anului universitar, la care să se adauge reducerea standard de 50% pentru întreg anul calendaristic fără limită de călătorii”, a afirmat Cîmpeanu la Parlament, întrebat cum comentează o propunere în acest sens a unui coleg din PNL.

El a adăugat că sumele necesare ar fi prevăzute în bugetul Ministerului Transporturilor. Interpelat dacă ar vota o astfel de propunere, ministrul a spus: „Da, eu voi vota, îmi voi exercita dreptul de vot”.

Mobilizare din partea parlamentarilor coaliţiei

Președintele Camerei Deputaților și lider al Partidului Naţional Liberal, Ludovic Orban, afirma că a cerut mobilizare totală din partea parlamentarilor coaliției pentru a trece Legea Bugetului prin Parlament.

”Propunerea mea este ca dezbaterile să se facă în plen doar fizic, pentru că nu avem posibilitatea tehnică să organizăm altfel plenul. Avem 2 cazuri de persoane care, din motive de sănătate, nu pot participa la plen. Noi am solicitat mobilizarea tuturor parlamentarilor coaliției, dar și cei ai minorităților naționale. Sunt convins că având o mobilizare exemplară putem să trecem Legea Bugetului în termenul propus”, a spus Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre proiectul care vă interzice cumulul pensiei cu salariul la stat

Ludovic Orban într-o intervenţie publică, luni, la Parlament, a transmis o serie de afirmaţii privind proiectul anunțat de Raluca Ţurcan care vă interzice cumulul pensiei cu salariul la stat.

„Dacă ia decizia să se angajeze i se va suspenda plata pensiei, adică va primi salariul pentru funcția pe care o ocupă și îi va crește prin contribuțiile pe care le va plăti, i se vor lua în calcul contribuțiile suplimentare plătite pentru momentul în care redevine pensionar. (…) Consider că este un lucru drept. Nu cred că este normal ca un om care a fost polițist, de exemplu, să se pensioneze la 45 de ani. Nu mai zic de alții. Nu mi se pare just. Mi se pare corect în momentul în care un om vrea să-și reia activitatea trebuie să trăiască din salariu și să nu primească pensie odată cu reluarea activității. Evident, în sectorul public”, a spus Ludovic Orban.

Adauga un comentariu