Actualitate

Ludovic Orban, despre locul în care se infectează cel mai des românii cu COVID-19

Publicat: 19 oct. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban despre locul în care se infectează cel mai des românii cu COVID-19
Ludovic Orban, președinte al Camerei Deputaților

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre locul în care se infectează cel mai des românii cu COVID-19. Ludovic Orban a declarat că potrivit analizelor făcute, petrecerile private constituie principala cauză a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Premierul a adăugat că acesta este și motivul pentru care Guvernul a interzis astfel de evenimente.

„Această creştere a numărului de cazuri s-a datorat faptului că noi am luat decizii de ridicare a restricţiilor, de reluare a unor activităţi. În analiza efectuată, drept cauză a îmbolnăvirilor, pe primul loc au fost evenimentele private, motiv pentru care am decis să nu mai permitem organizarea de evenimente private”, a declarat Ludovic Orban.

Nunțile și botezurile, interzise până pe 14 noiembrie

Premierul le-a cerut scuze celor care aveau programate evenimente private în această perioadă, însă susține restricţiile sunt necesare pentru oprirea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

„Am luat decizia pe o perioadă de 30 de zile, din 15 octombrie până pe data de 14 noiembrie să nu mai permitem… Îmi cer scuze pentru cei care aveau stabilite nunţi, botezuri. Pe de altă parte trebuie să punem degetul pe rană”, a precizat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, premierul României, a transmis în urmă cu puțin timp faptul că masca este obligatorie în spațiile deschise din Capitală. Măsura vine în contextul în care Bucureștiul a depășit rata de incidență de 3 cazuri Covid-19 la mia de locuitori.

Masca de protecție, obligatorie în București

Șeful Guvernului a făcut precizat vineri, 16 octombrie, cu privire la măsurile ce urmează să fie luate în Capitală după ce s-a depășit pragul de infectare de trei la mia de locuitori.

„Prefectul Bucureștiului va convoca reuniunea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, va constata depășirea pragului de trei la mie și luarea măsurilor care sunt stabilite prin Hotărâre de Guvern. Principalele măsuri sunt obligativitatea portului măștii, în toate spațiile deschis, alături de spațiile închise, suspendarea cursurilor școlare și organizarea orelor în sistem online, în toate școlile, suspendarea activităților în teatre, cinematografe, restaurante, în spații închise.

Acestea sunt principalele măsuri care sunt adoptate, ele sunt cunoscute din momentul în care am prezentat după adoptare, Hotărârea de Guvern privind prelungirea stării de alertă. Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență va trebui să le implementeze și să gândească un plan de implementare”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban susține că situația din București ”este simplă”. Premierul Ludovic Orban a ajuns în urmă cu puțin timp la sediul Ministerului Afacerilor Interne unde va avea loc o ședință cu privire la combaterea pandemiei de coronavirus în Capitală, având în vedere că s-a depășit pragul infectărilor de trei la mia de locuitori.

Peste 3.900 de cazuri în ultimele 24 de ore

Până ieri, 18 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 180.388 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).  130.894 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 3.920 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 5.872 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 17.10.2020 (10:00) – 18.10.2020 (10:00) au fost raportate 60 de decese (41 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Călărași, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Gorj, Harghita, Hunedoara, Ialomița, Maramureș, Mureș, Prahova, Timiș, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 2 decese a fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 9 decese la categoria de vârstă 50-59 de ani, 14 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 19 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 16 decese la categoria de peste 80 de ani.

 

Adauga un comentariu