Actualitate

Ludovic Orban, despre noua rectificare ce va fi aprobată săptămâna următoare: „Trebuie să drămuim banii” – VIDEO

Publicat: 07 aug. 2020
Ludovic Orban, cu mască, citește la microfon de pe o foaie
Guvernul decide astăzi prelungirea stării de alertă

O nouă rectificare bugetară va fi aprobată săptămâna viitoare. Ludovic Orban spune că situația economică nu este una dintre cele mai bune. Guvernul va adopta săptămâna viitoare proiectul de ordonanță privind rectificarea bugetară, a anunțat premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de Guvern de vineri.

Rectificare bugetară, adoptată săptămâna viitoare

Este a doua rectificare bugetară din acest an, după cea din aprilie, din timpul situației de urgență. „Situația economică nu e dintre cele mai bune și va trebui să drămuim fiecare ban”, a spus Orban.

Premierul a cerut miniștrilor să reevalueze până sâmbătă toate datele legate de rectificare. Împreună cu ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, va avea loc luni o discuție cu fiecare ordonantor de credite în parte, acolo unde există puncte de vedere diferite, a mai afirmat Orban.

“Mai vreau să abordez o chestiune care ţine de pregătirea rectificării bugetare. Noi finalizăm săptămâna asta evaluările şi săptămâna viitoare vom adopta Ordonanţa de Urgenţă privind rectificarea. Aş vrea ca până sâmbătă să vă reevaluaţi extrem de serios solicitările pentru că vreau să existe fundamentări foarte solide pentru orice solicitare de bani. Ştim foarte bine că situaţia economică nu este dintre cele mai bune, că economia României, ca toate economiile ţărilor lumii, a fost afectată de epidemia de COVID şi va trebui să drămuim fiecare ban şi mai ales să alocăm resursele către proiectele importante, către investiţii, către proiecte care într-adevăr au ca şi efect îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale concetăţenilor noştri şi, de asemenea, proiecte suport pentru dezvoltarea economică ulterioară”, a declarat Orban, la începutul şedinţei de Guvern de vineri.

Discuție cu fiecare ordonator principal de credite

El a precizat că acolo unde există puncte de vedere diferite va fi făcută o discuţie cu fiecare ordonator principal de credite.

“Analizaţi cu foarte mare seriozitate, oricum împreună cu domnul ministru Cîţu luni, acolo unde există puncte de vedere diferite vom face o discuţie cu fiecare ordonator principal de credite astfel încât să stabilim clar forma finală a proiectului de ordonanţă de urgenţă privind rectificarea bugetului de stat”, a precizat premierul.

Reacția premierului României după ce Avocatul Poporului a atacat Legea carantinării

Premierul României, Ludovic Orban, a făcut declarații de ultima oră vineri, 7 august 2020, după ce Avocatul Poporului, Renate Weber, a atacat vineri la Curtea Constituţională a României Legea Carantinării.

Prim-ministrul Ludovic Orban a făcut precizări de ultimă oră după ce Avocatul Poporului a atacat la Curtea Constituțională a României Legea carantinării. Premierul a menționat că s-au văzut efectele lipsei cadrului legislativ. Orban nu înțelege de ce se atacă legi fundamentale care permit Executivului și altor organe să se lupte împotriva pandemiei cu noul coronavirus.

„S-a văzut ce efecte grave a avut lipsa cadrului legislativ. Avocatul Poporului recidivează și atacă și o lege, care a fost adoptată de Parlament în urma deciziei CCR, tot la sesizarea Avocatului Poporului. Lucrurile se îndreaptă într-o direcție pe care, personal, nu o înțeleg. Persistența în a ataca legi fundamentale care permit Guvernului și autoritățile sanitare să se lupte împotriva epidemiei mi se pare un atac împotriva intereselor fundamentale ale României.”, a precizat prim-ministrul Ludovic Orban.

Comentarii
  • Cîți bani îi alocâ pîrțu —lugwidului pentru aniversâri —sau în conturile mafiei gâlbejit—–restul merg la rectificare—

Adauga un comentariu