Actualitate

Ludovic Orban, despre purtarea măștii de protecție de către elevi: „Nu putem fi de acord cu o astfel de propunere“

Publicat: 21 sept. 2020
Ludovic Orban vorbește despre obiectivele României: ”Preocuparea noastră de căpătâi este relansarea economică”
apte lideri de organizații PNL și-au dat demisia după rezultatul slab de la alegerile locale

Premierul Ludovic Orban a declarat despre purtarea măștii de protecție de către elevi că nu poate fi de acord cu propunerea preşedintelui Consiliului Județean Harghita, care sugerase ca în judeţele cu scenariul verde elevii de la grădiniţă şi din ciclul primar să nu poarte mască de protecţie. Ludovic Orban a susținut că cea mai sigură măsură de împiedicare a răspândirii virusului rămâne purtatul măştii.

„Am văzut, copiii sunt ascultători, copiii respectă această regulă la şcoală şi nu văd de ce trebuie să existe unii care să instige la nerespectarea acestei reguli. O să îşi asume ei răspunderea pentru îmbolnăvirea copiilor, pentru faptul că odată îmbolnăviţi copiii pot să ducă boala acasă? Îşi asumă ei răspunderea pentru un asemenea risc major? În ceea ce ne priveşte pe noi, nu putem fi de acord cu o astfel de propunere”, a declarat Ludovic Orban.

Ludovic Orban, despre purtarea măștii de protecție de către elevi:

Premierul a precizat că o astfel de propunere privind la renunţarea purtării măștii de protecție nu are niciun fundament.

„E o propunere cu care noi nu suntem de acord. Obiectivul nostru fundamental este acela de a respecta dreptul la educaţie al copiilor şi acela de a proteja sănătatea copiilor şi a cadrelor didactice în cadrul şcolii, în cadrul procesului educaţional“, a menționat Ludovic Orban.

Prim ministrul consider că purtarea măștii de protecție reprezintă cea mai sigură măsură de împiedicare a răspândirii virusului.

„Cea mai sigură măsură de împiedicare a răspândirii virusului este portul măştii, alături de celelalte măsuri pe care le-am instituit, dezinfecţia, păstrarea atât cât e posibil a distanţei fizice, igiena personală care să fie asigurată pentru copii”, a mai spus Ludovic Orban.

„Unii parcă nu-și iubesc copiii!“

Ludovic Orban s-a declarat în total dezacord cu cei care au protestat sâmbătă la București și în alte câteva orașe din țară împotriva purtării măștii de protecție.

„Noi am testat acest lucru şi majoritatea zdrobitoare a părinţilor susţin obligativitatea portului măştii, iar pentru noi, care suntem responsabili în şcoală să luăm toate măsurile pentru a împiedica răspândirea virusului, noi am luat această măsură şi o susţinem. Îmi pare rău că există unii care parcă nu îşi iubesc copii. Portul măştii şi celelalte măsuri pe care le-am luat la şcoală, măsuri de protecţie sanitară, au rostul de a păzi copiii de virus.

Sigur că nu putem controla ce se întâmplă în afara şcolii, nu putem controla ce se întâmplă în familii. Dacă există părinţi care vin cu astfel de idei … Ştiu, am văzut că a fost şi în Bucureşti un protest cu o sută şi ceva de persoane. Din păcate, unii părinţi au venit şi cu copiii şi nu purtau mască. Îmi pare rău că există astfel de tendinţe. Este necesară această măsură şi este o măsură care are rostul de a apăra sănătatea copiilor”, a menționat Ludovic Orban.

Huduit la Piatra Neamț!

Altfel, în această seara, în cadrul unei întâlniri electorale din județul Neamț, Ludovic Orban, premierul României a fost huiduit. Aceasta a fost în inspecție pe DN 15 Bicaz – Poiana Largului, însă în momentul în care a ajuns la întâlnirea de campanie, protestatarii nu l-au lăsat niciun moment, și l-au huiduit până la plecarea acestuia.

Premierul a fost însoțit de către liberali, iar evenimentul a continuat, însă discursurile au fost scurte. În timpul huiduielilor venite din partea protestatarilor, Orban a avut o reacție dură.

„Domnia PSD prin ură, prin huiduieli, prin intimidare, prin furăciuni, prin bătaia de joc la adresa românilor, trebuie sa înceteze. Să eliberam Neamțul de domnia valutiștilor și șuților care și-au bătut joc de acest județ”, a declarat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu