Actualitate

Ludovic Orban, despre relaxarea primelor restricții: „Se deschis cabinetele stomatologice, saloane, frizeriile şi hotelurile vor fi deschise”

Publicat: 04 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban despre relaxarea primelor restricții Se deschis cabinetele stomatologice saloane frizeriile şi hotelurile vor fi deschise

Ludovic Orban a vorbit astăzi despre câteva măsuri care se vor relaxa după 15 mai. Deși cabinetele stomatologice, saloane, frizeriile şi hotelurile vor fi deschise, restricțiile vor rămâne valabile pentru restaurante și baruri, deoarece au un risc epidemiologic crescut.

„Comerţul – îl vom deschide, cu excepţia mall-urilor. E improtant, pentru că oamenii pot cumpăra şi atunci va creşte producţia. Va fi un stimulent pentru reluarea producţiei. Se deschis cabinetele stomatologice, saloane, frizeriile şi hotelurile vor fi deschise. Nu vor fi sub restricţii după 15 mai, ci la cafenele restaurante şi baruri. Din evaluarea de risc epidemiolgoic, restaurantele sunt considerante printre cele mai mari risucri epidemilogice, va mai trece un timp până să se dea drumu la ele, cel puţin în spaţii închise (…)

Deplasarea în afară localităţii va fi permisă pentru mai multe motive, pe care le considerăm itnemeiate – serviciu, la rude, deplasări la activităţile agricole, dacă dăm drumu la alpinism, la deplasări montane, isneamna că se pot duce la munte. Va exista o anumită relaxare în circulaţia în afară localităţilor. Va creşte cererea pe unităţile de cazare. Recunosc că zonă de restaurant, bar, cafenea, e o zonă unde se socializează, dar punem pe prim plan sănătatea. Punem accent şi pe economie. O putem ducă încă o lună jumate – două ontributia la HORECA la PIB e limitată. Trebuie încă să menţinem restricţiile, nu a trecut pericolul încă.”, a declarat Ludovic Orban.

Adauga un comentariu