Actualitate

Ludovic Orban, despre scandalul legat de Ținutul Secuiesc: „A fost respinsă legea la Senat. Am depășit această etapă“

Publicat: 30 apr. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban despre scandalul legat de Ținutul Secuiesc A fost respinsă legea la Senat. Am depășit această etapă

Premierul Ludovic Orban n ua vrut astăzi, la Iași, să-i mai dea vreo replică liderului PSD Marcel Ciolacu, spunând că e bine că legea privind autonomia Ținutului Secuiesc a fost respinsă ieri în Senat. „Practic, am depășit această etapă”, a afirmat Orban.

„Ce să-i răspund (referire la Marcel Ciolacu)? În calitate de președinte al Camerei Deputaților obligația sa și a colegilor din Biroul Permanent era să pună pe ordinea de zi proiectul de lege pentru a fi respins de plenul Camerei Deputaților. Exista raport, existau avize cu mult timp înainte de termenul de adoptare tacită. Orice altă afirmație a președintelui PSD și președintelui Camerei Deputaților e lipsită de suport, pentru că răspunderea este integrală. Dar e bine că până la urmă, în urma intervențiilor președintelui (c.n. Klaus Iohannis) și a reacției opiniei publice, a fost respinsă legea la Senat. Practic, am depășit această etapă”, a spus Ludovic Orban.

Proiectul privind autonomia Ținutului Secuiesc a fost respins miercuri de senatori, după o ședință care a durat aproape 2 ore. Au fost 135 de senatori prezenți, dintre care 126 au votat pentru raportul de respingere și 9 voturi împotriva raportului. Doar senatorii UDMR au votat pentru autonomia Ținutului Secuiesc.

Legea a fost subiect de dispute politice miercuri dimineață, după ce proiectul a fost adoptat tacit, fără dezbatere, de Camera Deputaților.

Adauga un comentariu