National

Ludovic Orban este avertizat de Traian Băsescu: „Pensiile să fie crescute etapizat. Să nu se producă un șoc în nevoia de împrumuturi”

Publicat: 19 ian. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Ludovic Orban este avertizat de Traian Băsescu Pensiile să fie crescute etapizat. Să nu se producă un șoc în nevoia de împrumuturi

Fostul şef al statului, Traian Băsescu, a precizat, duminică, 19 ianuarie 2020, că Executivul Orban ar putea avea în vedere creşterea etapizată a pensiilor românilor în paralel cu o absorbție excepțională a fondurilor europene. Astfel, în urma acestei decizii nu ar fi posibil un „un şoc în nevoia de împrumuturi”.

„Orice lege poate fi prorogata şi orice lege poate fi deasupra realităţilor financiare. Pot să spun un lucru. Pot fi mărite pensile, dar cu consecinţe grave. România se poate împrumuta pentru a mari pensiile.

Aplicarea legii pensiilor este exact filmul pe care le-au făcut grecii să intre în criză. Se pare că nu au învăţat nimic din povestea greacă, iar oamenii politiic se pun deasupra realităţilor economice. Îl apreciez pe Orban că are curaj. Eu aş merge însă pe etapizare în paralel cu o absorbție excepţională a fondurilor euroepen. Este singura cale pentru a compensa această creştere explozivă a pensiilor. Eu vorbesc de o creştere esalonta pentru a nu produce un şoc în nevoia de împrumuturi”, a declarat Traian Băsescu.

Adauga un comentariu