Actualitate

Ludovic Orban încearcă să îl convingă pe Traian Băsescu să nu candideze la Primăria Bucureşti

Publicat: 10 aug. 2020
Ludovic Orban încearcă să îl convingă pe Traian Băsescu să nu candideze la Primăria Bucureşti
Ludovic Orban încearcă să îl convingă pe Traian Băsescu să nu candideze la Primăria Bucureşti

Ludovic Orban încearcă să îl convingă pe Traian Băsescu să nu candideze la Primăria Bucureşti. Conform unor surse din cadrul PNL, sunt contre dure în interiorul partidului după ce se pare că Ludovic Orban încearcă prin orice mijloace să îl convingă pe fostul preşedinte să nu candideze la Primăria Generală Bucureşti.

Nemulţumirile sunt şi cauzate de faptul că PNL a cedat candidaturile pe sectoare în fata USR, iar acest lucru nu este pe placul celor din formaţiunea politică amintită mai sus.

Ludovic Orban încearcă să îl convingă pe Traian Băsescu să nu candideze la Primăria Bucureşti

Potrivit aceloraşi surse, Ludovic Orban şi liderii PNL încearcă din răsputeri să îl convingă pe Traian Băsescu de a renunţa la ideea de candidatura pentru Primăria Generală a Bucureştiului. Ludovic Orban este de părere că fostul preşedinte este o ameninţare serioasă la adresa coaliţiei PNL-USR/PLUS, mai ales din prisma faptului că i-ar lua multe voturi lui Nicușor Dan. Negocierile se desfăşoară într-un ritm alert după ce, tot astăzi, 10 august 2020, la PMP va avea o şedinţă prin care se va anunţa oficial candidaturile valitate.

În altă ordine de idei, cel mai probabil mâine, 11 august 2020, bucureştenii vor afla oficial dacă Traian Băsescu va intra în cursa pentru cea mai mare primărie din România.

Ludovic Orban consideră că poate ajunge la consens

Conform informaţiilor apărute în presă centrală, Ludovic Orban considera că poate ajunge la un consens politic cu PMP, spunându-le că pot rămâne în eşalonul al doilea la Guvernare şi că, după alegerile parlamentare pot obţine poziţii mai bune. Totuşi, momentan nu există o confirmare oficială şi niciun semnal că Traian Băsescu ar renunţa la candidatură.

Traian Băsescu şi-a arătat susţinerea pentru Nicușor Dan

Interesant este faptul că primul partid care a propus o alianţă de dreapta în jurul lui Nicusor Dan a fost PMP în frunte cu Traian Băsescu. Acesta a explicat faptul că este imperios necesar de a forma o coaliţie pentru Primăria Bucureşti.

Totuşi, negocierile au intrat în impas după ce USR/PLUS a declarat că nu are nevoie de voturile PMP-ului pentru că câştigă Primăria Capitalei, impofida insistentelor PNL referitoare la necesitatea unei singure alianţe. USR-istii au negociat la sânge şi au intrat în coaliţie doar după ce PNL a cedat multe dintre sectoarele Bucureştiului.

Traian Băsescu şi-a anunţat intenţia de a intra în cursa electorală

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, s-a declarat dezamăgit de negocierile avut cu cele două partide şi a declarat că PMP nu va accepta să fie bătaia de joc a USR-ului, mai ales pentru că partidul din care provine are un scor de 10% în Bucureşti. În acest sens, Băsescu a anunţat că va intra alături de PMP în cursa pentru Primăria Generală a Bucureştiului:

Dacă alianţa de dreapta înseamnă doar PNL şi USR, categoric nu voi lăsa partidul să rămână în derivă pentru că noi am fost cei care au iniţiat ideea că Nicuşor Dan să fie candidatul unic. Acum aflăm că PMP nu e bine venit. Foarte bine, PMP nu e partid de milogi, ne vom juca şansa. I-am informat (nr. pe PMP) că, dacă au nevoie de serviciile mele, sunt aici” a declarat Traian Băsescu.

Comentarii
  • Petrov candideaza ca nesimtitul in continuare.Nimeni nu-i mai imputa faptul ca fost colaborator.Se pare ca legile sunt pentru cei multi,smecherii fiind privilegiati.Avem un stat de drept condus de neghiobi.

  • Băsescu nu va candida la capitală!Dar,după parlamentare e posibil să îl avem PM.Sau juma din prefecturi.Sau sprezece ministere.Mai copii,Chiorul, știe să negocieze.

  • Basescu nu mai bine ar incerca sa-i spuna incompetentului de Orban sa-si dea demisia si sa intre Basescu in locul sau ? Pune Basescu tara pe picioare cat de cat. Cred ca ar gestiona mult mai bine pandemia decat betivanul de Orban.

Adauga un comentariu